JEDNOSTAVNO JE

Trikovi kuhara uz koje će pečeni krumpir ispasti savršen i dobiti ukusnu, hrskavu koricu

Shutterstock
31.03.2020.
u 08:00

Jeff ima više od tri desetljeća iskustva u profesionalnom kuhanju i radio je s najboljima, a ovo su njegovi trikovi za savršeni krumpir.

Jeff Baker, kuhar i dobitnik Michelinovih zvjezdica otkrio je trikove kojima će vam krumpir iz pećnice ispasti savršen, prenosi msn.com. 

Prva i osnovna stvar je svježina krumpira. Kada ih kupujete, provjerite detaljno koliko su dobri i jesu li na nekim mjestima truli jer se ponekad to ne može vidjeti sve dok ih ne narežete. Kod kuće ih držite uvijek u tamnom prostoru i na sobnoj temperaturi. 

Još jedna stvar na koju treba obratiti pozornost je vrsta krumpira koju koristite - King Edward je najbolja opcija. Pravi odabir je siguran način da ćete dobiti tu hrskavost izvana i mekoću iznutra. 

Pogreška koju mnogi rade je previše ulja. Ljudi misle da će se tako stvoriti hrskava korica, ali zapravo će izgoriti izvana, a iznutra ostati sirovi. Možete ih prethodno prokuhati par minuta, dodati sasvim malo ulja i ispeći. Potrudite se da ne pretrpavate posudu u kojoj ih pečete - cijeli proces će puno duže trajati i krumpiri se neće ravnomjerno ispeći.

Pecite ih u nekoliko tura. Sve je stvar vremena - oko 30 minuta ih pecite na 200° - 220° stupnjeva, a svakih 10 - 15 minuta ih provjerite i promiješajte. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?