regionalni projekt

Trideset i pet poljoprivrednika iz Stoca dobilo poljoprivredne strojeve

Poljoprivrednici
07.02.2018.
u 19:48

Trideset i pet poljoprivrednih proizvođača s područja Stoca danas je dobilo poljoprivredne strojeve u sklopu regionalnog projekta “Potpora socioekonomskoj stabilnosti regije zapadni Balkan 2017.-2018.”.

Projekt provodi nevladina organizacija “Help”, a poljoprivrednim proizvođačima uručene su kosilice, freze, trimeri, leđne prskalice, crijeva za navodnjavanje i drugo.

Iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2000 eura, priopćeno je iz Općine Stolac.

Načelnik te općine Stjepan Bošković tom je prigodom kazao kako se nada da će strojevi svima olakšati rad i bavljenje poljoprivredom, što će doprinijeti da se poljoprivredna proizvodnja u Općini podigne na višu razinu.

Inače, projekt “Potpora socioekonomskoj stabilnosti regije zapadni Balkan 2017.-2018.” provodi se na području općina Stolac, Kreševo, Travnik i Rogatica. S 50 posto ga sredstava, kroz Pakt za stabilnost jugoistočne Europe, financira Vlada Savezne Republike Njemačke, dok su ostatak sredstava osigurale općine partneri u projektu. Općina Stolac osigurala je oko 50.000 KM (35 posto), stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije