koronavirus

Tri smrtna slučaja u BiH, osam novozaraženih

02.06.2020.
u 11:52

Radi se o tri žena i pet muškaraca, od kojih su dvije mlađe, četiri srednje i dvije starije životne dobi.

Od posljednjeg izvješća o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 395 laboratorijskih uzorka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osam osoba u Republici Srpskoj.

Kod novozaraženih se radi o tri žene i pet muškaraca, od kojih su dvije mlađe, četiri srednje i dvije starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta četiri osobe su iz Banje Luke, dvije iz Prijedora i po jedna iz Gradiške i Gacka, prenosi Avaz.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđen novi koronavirus. Radi se o dva muškarca i jednoj ženi, svi starije životne dobi iz Mrkonjić Grada, Teslića i Prnjavora, s kroničnim udruženim oboljenjima.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1430 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 114 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?