tužiteljstvo BiH

Tri osobe optužene zbog ratnog zločina na području Sarajeva

Tužiteljstvo BiH
30.12.2016.
u 10:09

 Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine podigao je optužnicu protiv Elvira Muminovića, zvanog „Popaj“, rođen 1975. godine u Sarajevu,  Samira Kešmera, rođen 1974. godine u Višegradu i Mirsada Menzilovića zv. „Čepo“, rođen 1975. godine u Sarajevu.

Optuženi se terete da su, za vrijeme rata i oružanog sukoba u BiH, u svojstvu pripadnika Armije BiH postupali protivno ženevskim konvencijama o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

U optužnici se navodi da su navedene osobe, u svibnju 1993. godine, u dijelu Sarajeva pod kontrolom Armije BiH, nakon što je optuženi Muminović na ulici naoružan prišao djevojci srpske nacionalnosti te je prisilno zarobio u jednom stambenom objektu, počinili višestruko mučenje, zlostavljanje i premlaćivanje maloljetne žrtve, nad kojom su sva trojica počinili silovanje i seksualno zlostavljanje nanijevši žrtvi teške fizičke i psihičke ozljede te trajne posljedice zlostavljanja koje i danas osjeća.

Optuženi se terete da su kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava za vrijeme rata i oružanog sukoba, upotrebom sile i prijetnjom za život i tijelo, prisilili drugu osobu na seksualni odnos, silovanje, čime su počinili kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije