TEŠKA BORBA

Tri brata, svi mlađi od šest godina, bore se s istom vrstom rijetkog raka

07.02.2020.
u 16:45

Rak su genetski nasljedili od majke koja je bila dijagnostiicrana kao novorođenče, a sada se zajedno bore protiv njega.

Saznanje da dijete ima rak je nezamislivo i jedna od najtežih stvari koje roditelj može doživjeti. Odgajanje troje djece, koji boluju od raka, nezamislivo je teško za obitelj. To je stvarnost za Aarona i Angie Rush iz Georgie čijim je sinovima dijagnosticirana ista vrsta raka očiju, piše Daily Mail.

Tristan, 5, Caison, 3 i šestomjesečni Carter boluju od retinoblastoma, raka koji nastaje iz nezrele mrežnice i uglavnom je dijagnosticiran maloj djeci. Njihova obitelj živi u konstantnom strahu i razmišljanju o trajanju liječenja, kako će platiti račune i pitaju se hoće li njihovi sinovi morati odstraniti oko, kao što je i njihova majka morala.

Njihovoj majci Angie Rush dijagnosticiran je retinoblastom kada je bila novorođenče te je izgubila vid u lijevom oku sa samo šest tjedana. Rak je bio genetski i liječnici su upozorili nju i Aarona da postoji 50% šanse da njihova djeca naslijede tu bolest. "Osjećam se tako krivo kada znam da sam ja ta koja je prenijela rak svojoj djeci. Oni su pametni i dragi, a pružaju mi sreću kakvu još nisam osjetila", rekla je Angie.


 

Sve je započelo 2015. godine kada je njihovom najstarijem sinu Tristanu dijagnosticiran retinoblastom kad je imao samo mjesec dana. Svaki mjesec su išli s njim na kemoterapiju i liječenje, a zatim se rodio i njihov drugi sin, kojem je rak pronađen odmah na rođenju. Prije samo šest mjeseci rodio se Carter, kojem su nedavno pronašli dva tumora u očima.

Angie i Aaron su svoju priču podijelili na društvenim mrežama gdje su ljude pitali za pomoć s financiranjem istraživanja o dječjem raku i tumorima. Uspjeli su prikupiti 45 000 od 50 000 dolara sveukupno. Nadaju se da će njihova priča podići svijest o ovom raku i pomoći pronaći način liječenja protiv njega.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije