TRENING

Treniralo 400 studenata

11.04.2019.
u 08:00

U organizaciji studija kineziologije Sveučilišta u Mostaru i Arena sport centra održana je sportsko-edukativna radionica

Velika skupina studenata jučer je u Mostaru sudjelovala na zanimljivoj radionici i velikom grupnom treningu. Ova akcija studija kineziologije i Arena sport centra Mostar naišla je na uistinu veliki odziv i uglavnom na pozitivne reakcije.

Aktivan stil života

- U organizaciji studija kineziologije Sveučilišta u Mostaru i Arena sport centra održana je sportsko-edukativna radionica za sve studente Sveučilišta u Mostaru pod nazivom “Aktivan student - zdrav student”. Cilj ove manifestacije je potaknuti studente na aktivan stil života i tjelovježbu kao redovitu aktivnost u njihovu slobodnom vremenu. Sukladno ciljevima, program manifestacije podrazumijevao je kratko predavanje o važnosti tjelesne aktivnosti i kretanja za zdravlje pod vodstvom doc. dr. sc. Franje Lovrića sa studija kineziologije koji je istaknuo kako je kretanje urođena ljudska potreba bez koje čovjek ne može funkcionirati. O sadržajima i mogućnostima Arena sport centra studente je upoznao djelatnik centra Marin Čuljak koji je rekao kako je ovaj centar odnedavno i partner Sveučilišta u Mostaru te da studenti imaju posebne pogodnosti sudjelovanja u sportsko-rekreacijskim sadržajima koje centar nudi. Kroz praktični dio programa studenti su upoznati s osnovnim principima vježbanja, kao i kompleksom opće pripremnih vježbi bez pomagala koje mogu primjenjivati u slobodno vrijeme. Po završetku programa studenti su imali priliku izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi koje je provodila udruga studenata medicine “BoHeMSa” - priopćili su nam organizatori ovog događaja.

Veliko zanimanje

Veliko zanimanje studenata i pozitivne reakcije na organizaciju ove radionice i treninga pokazatelj su organizatorima za buduće akcije i dodatnu edukaciju studenata o značaju tjelesnog vježbanja. Sve veća svijest o značaju treninga/sporta, kao i zdrave prehrane sve je prisutnija u Bosni i Hercegovini. Jučerašnja akcija ide u prilog toj tvrdnji. Masovan odziv na ovakvu akciju definitivno je pohvalan. Šira društvena zajednica trebala bi podržati priče poput ove...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?