marina pendeš

Treba se vratiti za stol, bilo bi neozbiljno da se toliko godina ne provode izbori u Mostaru

Marina Pendeš
11.06.2020.
u 21:50

Izaslanica u Domu naroda BiH Marina Pendeš govorila je za N1 o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, odnosima sa susjedima i ostalim aktualnim temama.

Komentirajući kako je odbačeno više od 40 točki dnevnog reda, rekla je kako je HDZ BiH podržao većinu točki dnevnog reda. 

"HDZ BiH podržao je većinu točki dnevnog reda, osim određenih inciijativa za koje smtramo da nemaju smisla, a za koje smo kazali to na sjednici. Da se svi mi držimo koalicije, sve bi točke bez ikakvih problema prošle. 48 točki smo podržali.

Naše kolege iz RS imaju određene stavove prema pojedinim točkama dnevnog reda, ja poštujem stav, ali to ne znači da ih podržavam", kazala je Pendeš.

"Treba se vratiti za stol, razgovarati. Mislim da predsjendik HDZ-a nastoji postići određeni dogovor, pripremiti zakone za EU. Oni su sjedili, dogovarali i oni će dati izjave za medije", dodala je.

Kaže kako je optimist za pronalazak rješenja za Mostar.

"Optimist sam da će se postići rješenje, jer bi bilo neozbiljno da se već toliko godina ne provode izbori u Mostaru. Smatram da trebamo biti odgovorni prema našim biračima, državi, ako želimo EU onda moramo sjesti za stol i razgovarati", pojasnila je. 

"I za ljubav i za tango treba dvoje", dodaje.

Pendeš kaže kako od svojih koalicijskih partnera očekuje zalaganje za legitimno predstavljanje.

"Mi smo koalicijski partneri, ali se zalažemo za legitimno predstavljanje što očekujemo i od koalicijskih partnera. Mislim kako je rečeno da će na sljedećoj sjednici biti usvojen proračun i proslijeđen. Ja sam u Domu naroda, možemo razgovarati o točkama koje se usvoje na Domu naroda, ali ne mogu ja djelovati. Zna se na koji način se radi i djeluje", istaknula je Pendeš. 

"Određene zadaće su imali ministri sigurnosti, ministar vanjskih poslova o čemu sam već govorila i nisu odradili dio posla koji je definiran akijskim planom koji je usvojen na VM BiH.", kazala je.

Komentirajući probleme s Hrvatskom, Pendeš je rekla: "Mi nemamo problem s Hrvatskom, mi imamo problem s BiH. Imamo problem sa institucijama BiH".
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije