Upućen zahtjev

Traži se smjena Vilića zbog napada na Vučića

Mirsad Vilić
18.08.2015.
u 18:17

I ranije je upućen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv Vilića zbog incidenta u Potočarima 11. srpnja ove godine, kada je napadnut premijer Srbije

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, uputio je zahtjev za smjenu Mirsada Vilića, direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. Ovu informaciju novinarima u Sarajevu potvrdio je Žika Krunić, predsjedavajući Neovisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH. 

Krunić je kazao kako je zahtjev stigao danas te da na sjednici Neovisnog odbora ovi materijali nisu razmatrani jer nose određeni stupanj tajnosti. Ovaj zahtjev će se naći na sjednici Neovisnog odbora sljedeći ponedjeljak.

Krunić je kazao kako je Mekić već ranije uputio zahtjev Neovisnom odboru za pokretanje disciplinskog postupka protiv Vilića zbog incidenta u Potočarima 11. srpnja ove godine, kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić. Krunić je kazao kako je tada Neovisni odbor taj zahtjev ocijenio preuranjenim.

Neovisni odbor danas je utvrdio i tekst natječaja za izbor novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu po kojem bi procedura trebala biti završena do 5. listopada. Natječaj bi trebao biti objavljen u sljedećih nekoliko dana.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije