mostar

Tragovi prometnih nesreća pored prometnica stoje mjesecima

17.07.2018.
u 19:30

Prošlo je točno mjesec dana od objave stravičnih fotografija prometne nesreće koja se dogodila na Mostu Franje Blaževića u Mostaru kada je vozač, nakon što je izgubio kontrolu nad automobilom, udario u zaštitnu ogradu, piše Večernji list BiH. Od siline udara zaštitna ograda je prošla cijelom dužinom kroz prednji dio automobila, sve do samoga vozača kojega su, nakon rezanja ograde i dijelova automobila, vatrogasci izvukli iz automobila.

Staklo i prometnica

Jučer smo obišli mjesto nesreće gdje smo na pješačkom dijelu mosta zatekli sitne dijelove automobila i cijelo vjetrobransko staklo koje još nitko ni nakon mjesec dana nije otklonio. Također nitko nije nadomjestio dio zaštitne ograde koja stoji odrezana i kao takva prijeti i vozačima i pješacima, kao i samo vjetrobransko staklo preko kojega pješaci moraju prelaziti.

Samo desetak dana kasnije, točnije 27. lipnja, u mostarskom naselju Vrapčići na magistralnoj cesti M17 došlo je do prometne nesreće u kojoj je kamion zbog mokre ceste i neprilagođene brzine skliznuo s ceste i prevrnuo se na bok. Tom prilikom iz kamiona je ispao jedan dio tereta koji je prevozio i koji još stoji na mjestu gdje se prometna nesreća dogodila. Na tom mjestu možete zateći velike količine razbijenoga stakla, teško je procijeniti rasuti teret, ali je sigurno riječ o tonama razbijenoga stakla pored ceste, koje je kao takvo opasnost ako ponovno na tom mjestu dođe do prometne nesreće. Također, u ovim ljetnim danima staklo reflektira sunčeve zrake koje ometaju vozače koji prolaze tom cestom, u što smo se i sami uvjerili.

Pripazite kad vozite

Do kada će ostaci razbijenoga automobila i opasnog rasutoga tereta na južnom i sjevernom ulazu u grad ostati, ostaje za vidjeti, a vozačima možemo savjetovati da pripaze na vožnju kako ne bi mjesecima nakon nesreće gledali svoje tragove koje očito nitko ne želi ukloniti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?