vitez

Tradicionalni prijam ŽO HDZ-a BiH SB županije

30.12.2016.
u 08:00

Tradicionalno božićno-novogodišnje primanje i ove je godine organizirao srednjobosanski ŽO HDZ-a BiH. Primanje je upriličeno u Vitezu, a uz članove ove stranke iz svih struktura političke, izvršne i zakonodavne vlasti s područja SBŽ-a, bili su i brojni gosti - predstavnici drugih političkih stranaka, kulturni i sportski djelatnici, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, predstavnici vjerskog života…, a dobri domaćini su im bili predsjednik ŽO HDZ-a BiH Nikola Grubešić i njegovi najbliži suradnici. Prigodnim riječima okupljenim se obratio Nikola Grubešić istaknuvši kako je SB županija jedna od najstabilnijih i najfunkcionalnijih.

- Nećemo i ne smijemo iznevjeriti povjerenje koje smo dobili na izborima. U godini na izmaku iz županijskoga proračuna u oblast zdravstva, obrazovanja, u infrastrukturne projekte uložili smo višemilijunska sredstva, kazao je Grubešić ističući kako ja čak 500 mladih i obrazovanih ljudi steklo određeno radno iskustvo volontirajući u strukturama lokalne i županijske vlasti, u javnim poduzećima i ustanovama. Pozvao je Grubešić i gospodarstvenike da te mlade ljude zapošljavaju i tako, bar u određenoj mjeri, zaustave njihov odlazak u inozemstvo. Kazao je, također, kako je, uz pomoć županijske Vlade, iz županijskoga proračuna izdvojeno 500.000 konvertibilnih maraka i uloženo u zaustavljanje odlaska u inozemstvo mladih liječnika. - Imamo financijsku i socijalnu stabilnost. Mi smo u svim oblastima života i rada ravnopravan i konstitutivan narod, potpuno ravnopravno sudjelujemo u radu i funkcioniranju županijske Vlade, naglasio je Grubešić.

- Svjesni smo mi u županijskim strukturama vlasti kako nitko naše probleme neće rješavati niti riješiti do nas samih, kazao je Grubešić. I ove godine ŽO HDZ-a BiH za 32 dobra i uspješna studenta, uz to slabijeg imovinskog stanja, osigurao je i ovom prigodom im uručio novčanu potporu. Lijepom ugođaju doprinijeli su i vokalno-instrumentalni sastav “Glorija” iz Busovače, solistica Monika Čavara, također iz Busovače, i Orkestar harmonika HKD “Napredak” iz Viteza, pod ravnanjem profesorice Gordane Lujić. •

Ključne riječi
HDZ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?