Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Topli obrok smanjen više od 6 KM, regres za skoro 300 KM

26. lipnja 2019. u 10:00 0 komentara 397 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

U Sarajevu je potpisan sporazum o suradnji među reprezentativnim sindikatima na razini institucija BiH, i to: Saveza sindikata policijskih tijela u BiH, Sindikata državnih službenika i zaposlenika u institucijama i Sindikata UNO-a. Svrha potpisivanja sporazuma je opredjeljenje sindikata na zajedničko djelovanje u cilju jačanja organiziranosti, kolektivnog pregovaranja i ostvarivanja prava u socijalnom dijalogu radi poboljšanja ekonomskih, socijalnih i radnih uvjeta članova sindikata.

Reguliranje prava

Potpisnici sporazuma u svom su priopćenju naveli da su opredijeljeni upozoriti institucije BiH jer, kako tvrde, postoji izraženo nerazumijevanje i opstrukcije u primjeni konvencija Međunarodne organizacije rada; ukazati da institucije BiH moraju uvažavati i uključiti reprezentativne sindikate; osigurati svim zaposlenim pravo na pravičnu zaradu i druge naknade, sigurne i zdrave uvjete rada, kolektivno osiguranje, zaštitu prava profesije i struke, zabranu diskriminacije... O zahtjevima je za Večernji list govorila predsjednica Sindikata UNO-a Ana Mrnjavac...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.