gotove za 20 minuta

TOPE SE U USTIMA Brze kokos kocke s preljevom od čokolade, nestaju sa stola za čas

Printscreen
20.10.2021.
u 20:02

Neodoljiva smjesa od kokosa i topljene čokolade osvojit će sve sladokusce, a osim što će se pojesti velikom brzinom, za ovaj desert potrebno vam je svega 20 minuta.

Sastojci: 

200 ml jogurta

2 dl mlijeka

200 ml ulja 

200 g kokosa

1 vanilin šećer

200 g šećera

200 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

100 g čokolade za kuhanje


Glazura: 

100 g čokolade za kuhanje

3 kašičice ulja


Priprema: 

Stavite mlijeko u veliku posudu, dodajte šećer i ostavite da odstoji. U međuvremenu, u drugoj posudi pomješajte sve ostale sastojke: jogurt, ulje, kokos, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo, piše Alo.rs

Kada dobijete jednoličnu smjesu, dodajte joj mješavinu mlijeka i šećera. Zatim tepsiju nauljite i pobrašnite, pa u nju sipajte pripremljenu smjesu i prelijte je rastopljenom čokoladom. Smjesu stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.

Nakon otprilike 30 minuta, izvadite kolač iz rerne i pripremite glazuru. Glazuru pripremate tako što čokoladu i ulje otopite na pari i prelijete po kolaču. Ostavite kolač da se hladi dok se glazura ne stvrdne, a zatim je narežite i poslužite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije