Ministar financija ZHŽ-a

Toni Kraljević: Proračun ZHŽ-a zaštitit će sve socijalne kategorije

toni kraljević
24.12.2020.
u 08:55

Proračun Županije Zapadnohercegovačke za 2021. godinu, koji je usvojila županijska skupština, iznosi 90.183.762 KM i za 1.737.232 KM je manji u odnosu na prošlogodišnji, a ministar financija i dopredsjednik Vlade ŽZH Toni Kraljević, ističe da se unatoč činjenici da se u godini pred nama očekuju značajno manji prihodi, Vlada je prilikom izrade proračuna odlučila zaštititi sve socijalne kategorije stanovništva, branitelje, poljoprivrednike i druge kategorije.

-Također pronađen je način da se dodatno ojača obrazovni sustav, odnosno financijski olakša studentima i učenicima s područja ove županije. U prilog tome ide činjenica kako je samo za sufinanciranje prijevoza učenika izdvojeno 550.000 KM više nego u tekućoj godini, osigurana su i sredstva od 450.000 KM za nabavku udžbenika za učenike osmih i devetih razreda, što znači da će od iduće školske godine svi osnovnoškolci s područja ove županije imati besplatne udžbenike. Prilikom izrade proračuna za narednu godinu nisu zaboravljeni niti studenti, te je tako na stavci tekući prijenosi za Sveučilište u Mostaru, Studentski centar u Mostaru, Zavod za odgoj i obrazovanje planirano 100.000 KM više nego u proračunu za 2020. godinu, izjavio je Kraljević za Fenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije