Naslovnica Vijesti

Tomislavgrad: Izabran novi predsjednik Udruge 'Ante Bruno Bušić'

22. veljače 2018. u 21:13 0 komentara 318 prikaza

Na izbornoj skupštini tomislavgradske podružnice Udruge pripadnika postrojbe HVO-a 'Ante Bruno Bušić' održanoj u četvrtak u Tomislavgradu za predsjednika te udruge izabran je Zoran Gašpar.

Za dopredsjednika spomenute udruge izabran je Ante Radoš, dok su novi članovi Predsjedništva udruge Robert Džalto, Jure Crnac i Marijan Miličević.

Udruga je također birala i članove Nadzornog odbora u koji su izabrani Ivan Boškić, Ivan Stipić i Ante Ćulanić, dok su u Sud časti izabrani Želimir Ćurić, Bože Pašalić i Zvonko Mioč.

Novoizabrani predsjednik Udruge Zoran Gašpar u svom je obraćanju zahvalio nazočnima na potpori, naglasivši kako će se zalagati za zaštitu interesa pripadnika te udruge, čuvanje tradicije i identiteta postrojbe kojoj su članovi udruge pripadali, kao i izgradnju i očuvanje spomen obilježja poginulim braniteljima.

Osim toga, naveo je i pomoć članovima navedene udruge u ostvarivanju njihovih zakonskih prava te pomoć obiteljima poginulih pripadnika postrojbe HVO-a 'Ante Bruno Bušić'.

Članovom Udruge može postati osoba koja je u istoimenoj postrojbi, neprekidno do 23. prosinca 1995. godine, provela 12 mjeseci te u posebnim okolnostima o čemu odluku donosi Predsjedništvo.

Izbornoj skupštini, uz ostale, nazočio je general Dražen Milić, jedan od ratnih zapovjednika spomenute postrojbe, pukovnik Josip Duspara, predsjednik Udruge pripadnika postrojbe HVO-a 'Ante Bruno Bušić', kao i predsjednici županijskih udruga.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.