Drugi pokušaj

Tomislav Nikolić u ožujku u službenom posjetu BiH

Tomislav Nikolić
arhiva
13.11.2015.
u 13:14

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović prenio je u telefonskom razgovoru predsjedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću usuglašen poziv Predsjedništva BiH, da dođe u posjet Bosni i Hercegovini u ožujku 2016. godine, potvrdila je Služba za medije predsjednika Republike Srbije, javlja Anadolija. 

Ranije je predsjednik Nikolić rekao da će "uvijek doći u posjet BiH, s ciljem očuvanja mira, stabilnosti i suradnje u regiji, ali kada sva tri člana Predsjedništva BiH pokažu jedinstvo i spremnost“.

Prethodni posjet Tomislava Nikolića Sarajevu planiran je u lipnju ove godine, ali do realizacije posjeta nije došlo, jer je Bakir Izetbegović zatražio odlaganje.

Tada je član Predsjedništva BiH Bakir izetbegović uputio pisani zahtjev ostalim članovima Predsjedništva, Mladenu Ivaniću i Draganu Čoviću, za odlaganje Nikolićevog posjeta BiH, do okončanja ekstradicijskog pritvora Nasera Orića u Švicarskoj, gdje je uhićen 10. lipnja ove godine po potjernici koju je izdala Srbija.

U obrazloženju odloženog posjeta, Nikolić je rekao da je Srbijа posvećenа dobrosusjedskim odnosimа i surаdnji sа zemljаmа u regiji.

„Istovremeno, znаčаjnu pаžnju posvećuje njegovаnju kvаlitetnih odnosа sа Bosnom i Hercegovinom, u sklаdu sа Daytonskim sporаzumom. Štoviše, kаo lider u regiji, Srbijа je fаktor mirа i stаbilnosti. Potvrdа togа trebаlo je dа bude sutrаšnji posjet Sаrаjevu i susret s člаnovimа Predsjedništvа BiH“, naveo je tada predsjednik Nikolić u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije