Bakir Izetbegović najavio

Tomislav Nikolić na jesen stiže u službeni posjet BiH

Tomislav Nikolic
29.05.2016.
u 15:00

Izetbegović i Nikolić su se dogovorili da se njegov službeni posjet BiH dogodi najesen, u mandatu dok je Izetbegović predsjedatelj Predsjedništva BiH

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je nakon sastanka predsjednika država regije u sklopu procesa Brdo-Brijuni, kako očekuje da će predsjednik Srbije Tomislav Nikolić doći u službeni posjet BiH na jesen.

Nikolićeva posjeta najavljivana je dva puta, ali je oba puta odgođena.

"Prvi put je posjet bio odgođena zbog događaja u Srebrenici i uhićenja Nasera Orića. Procijenjeno je da taj posjet ne bi u tom trenutku polučio rezultate i odgođen je za travanj ove godine, ali onda on nije mogao doći. Mislim da će doći na jesen", rekao je Izetbegović, prenosi Klix.

Istaknuo je kako je tijekom sastanka s predsjednikom Srbije atmosfera bila jako dobra i da je vođena "smirena i zrela rasprava".

"Kada su se vodile polemike, one su bile s razumijevanjem. Nismo gurali pod tepih ono što nas razlikuje, ali mislim da su svi unosili trud da se nađe rješenje. Imamo jako dobre odnose i približavamo stavove o razlikama dvije zemlje. Očekujem da se odazove i dođe na jesen u posjet", naglasio je Izetbegović.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je također kako osobno ima odličnu komunikaciju s Bakirom Izetbegovićem, te da su dogovorili da se njegov službeni posjet BiH dogodi najesen, u mandatu dok je Izetbegović predsjedatelj Predsjedništva BiH.

On je danas poručio kako se nikada nije bojao dolaska u BiH, ali da iz objektivnih razloga do sada nije došao u službeni posjet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije