Raspad sustava

Tomašević ima ozbiljnih problema sa svojim ljudima u Holdingu

tomašević
03.10.2021.
u 08:25
Zagrepčani i zastupnici trebaju znati što se događa u Zagrebačkom holdingu, zašto on ne funkcionira i kako to misli razriješiti. Nisu zaslužili šutnju i skrivanje.

Poruka je to oporbenih zastupnika zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću iz Možemo! nakon što smo otkrili da je već jedan član uprave Holdinga najavio ostavku, a s njim bi mogao otići i predsjednik uprave tek tri mjeseca od imenovanja. Pogotovo je značajno što se radi o predsjedniku uprave Nikoli Vukoviću i članu Anti Samodolu koji su bili osobni Tomaševićev izbor i postavio ih je bez javnog natječaja kako bi hitno započeli financijsku sanaciju tvrtke. Oni su se sukobili s ljudima u Nadzorom odboru Ratkom Bajakićem i Suzanom Brenko koje je zajedno s njima opet imenovao Tomašević kao stručne ljude.
Kako otkriva 24sata.hr, Samodol i Vuković smatraju da članovi Nadzornog odbora žele umjesto njih voditi tvrtku, donositi odluke iako za to nemaju ovlasti. Nezadovoljni su i nedonošenjem odluka i blokadom nabave, te što ne mogu maknuti ljude koji su željeli s rukovodećih mjesta u Holdingu. Dvojac je, navodno nezadovoljan i što Tomašević nije poslušao njihove sugestije za izbor još troje članova uprave na natječaju.

S druge strane, navodno niti Tomašević i Bajakić koji su iz Možemo! nisu zadovoljni svojeglavošću ovog dvojca. U svakom slučaju, Holding kao komunalni div koji je lani ostvario konsolidirani gubitak od 291 milijuna kuna i mjesecima ne plaća dobavljače, upao je u krizu vođenja.
U petak navečer održan je interni sastanak uprave i Tomaševića, ali nitko o njemu nije želio razgovarati. Nalog je da svi šute. Samo smo saznali da nikakva konkretna odluka nije donesena i da zasad sve ostaje po starom. Ključna je riječ “zasad”, a Tomašević je očito tek kupio vrijeme jer će morati nekoga maknuti ili naložiti jasnu raspodjelu ovlasti i ciljeve.

U međuvremenu saznajemo da je Vuković smijenio neke ljude koji su iz stare garniture poput Zdravke Ramljak, Alena Ostojića, Vesne Peko...

- Mi smo napustili sjednicu jer baš nitko iz uprave Holdinga nije došao u Skupštinu obrazložiti izvješće o radu. Mi uopće ne znamo kao zastupnici koji su planovi za Holding, ali znamo da je poremećena komunikacija između grada i uprave. Sad ne znamo hoće li uopće dio uprave ostati. Tomašević se brzo odrekao transparentnosti koju je toliko zagovarao u kampanji. Javnost ima pravo znati što se događa u Holdingu - kaže za 24sata.hr HDZ-ov Mislav Herman.

Sličnog je stava i Mostov Marko Sladoljev.

- Više od 100 dana je prošlo od imenovanja nove uprave, a nitko te ljude nije vidio niti znamo što rade. Uprava očito ne funkcionira. I to ne govorim zbog oporbenog naslađivanja, nego zato što o Holdingu direktno ovisi kvaliteta život Zagrepčana. Čini mi se da je Tomašević nastavio Bandićevu politiku subvencioniranja gubitaša iako je jasno da je tamo previše zaposlenih. Najavljuju se poskupljenje usluga i prodaja imovine, a ne želi odsjeći uhljebe koji su mu sad biračka baza - smatra Sladoljev.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije