OŠTETILI INU

Tko su uhićeni: Šef odvjetničke komore, direktor u Ini i bivši šef MMA lige

27.08.2022.
u 15:51

Sumnja se da su mešetarili s cijenama energenata te da su dio tog novca stavljali sebi u džep.

Više je osoba uhićeno jutros u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a. Sumnjiči ih se za malverzacije u kojima je Ina oštećena za više od 100 milijuna kuna. Sumnja se da su mešetarili s cijenama energenata te da su dio tog novca stavljali sebi u džep.  Prvi pod istragom je Damir Škugor, direktor Službe trgovine prirodnim plinom u Ini. Diplomirao je 2002. godine na Rudarsko-geološkom-naftnom fakultetu u Zagrebu te nosi titulu diplomiranog inženjera naftnog rudarstva. Unutar Ine obavljao je rukovodeće pozicije glavnog direktora INAgip-a, direktora Sektora komercijalnih poslova, a od srpnja 2016. zadužen je za vođenje Inine Službe trgovine prirodnim plinom.
Josip Šurjak je poduzetnik i odvjetnik, a u Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore upisan  1. siječnja 1998. sa sjedištem ureda u Zagrebu. Šef je Hrvatske odvjetničke komore, bio je predsjednik Odvjetničkog zbora Zagreb od 2015. do 2018. godine te član Upravnog i Izvršnog odbora HOK-a. Za predsjednika komore prvi je put izabran 2018. godine, a drugi put lani. Treći uhićeni, prenosi Jutarnji list, je bivši direktor hrvatske MMA lige i poduzetnik Goran Husić, koji je javnosti poznat po zavrzlami oko isplate naknade za zemljište na kojemu se nalazi okretište tramvaja u Prečkom. On je tvrdio kako je to zemljište otkupio od svojih dobrih prijatelja obitelji Maršanić, koje je i zastupao u tom sporu. Husić i Šurjak partneri su u firmi OMS upravljanje koja je osnovana krajem 2019.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije