IVA MERTIĆ TOMAŠEVIĆ

Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu

18.05.2021.
u 16:46

Tomislav Tomašević uvjerljivi je pobjednik prvog kruga izbora u Zagrebu. Ako pobijedi u drugom krugu, čekaju ga veliki izazovi, ali i velika očekivanja onih koji su ga birali. Od jutra do kasno u noć radio je Tomašević tijekom cijele kampanje, a ako dođe na vlast čeka ga još turbulentnije radno vrijeme. No, velika podrška u tome, kao i dosad, bit će mu supruga Iva i pas Boško Buha.

O privatnom životu Tomislava Tomaševića malo se zna. No, ono što je ipak poznato je da trenutno vodeći čovjek u utrci za gradonačelnika glavnog grada živi na Trešnjevci u stanu od 40-ak kvadrata.

– Supruga Iva i ja još uvijek nemamo djece. Jako se dugo znamo, u braku smo pet godina, ali smo u vezi 12 godina. I ona je principijelna, dijelimo iste vrijednosti. Ne samo da me podržava u svemu što radim već je i zajedno sa mnom u tome. Članica je i Zagreb je naš i Možemo!, dijelimo iste političke vrijednosti i njezina mi je potpora jako bitna – kazao je Tomašević nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora u intervjuu za Večernji list. Tom prilikom otkrio je i zanimljiv detalj sa medenog mjeseca koji najbolje otkriva koliko je posvećen političkom životu.

– Prije pet godina medeni smo mjesec žena i ja proveli na Annapurni. Išli smo do nekih pet tisuća metara nadmorske visine, sve je trajalo nekih dva-tri tjedna. I baš su tada za vrijeme tog našeg medenog mjeseca u Hrvatskoj bili oni prosvjedi “Hrvatska može bolje” pa smo onda u nekom selu jedva našli papir i marker te napravili neki transparent, fotkali se, našli neki internet i poslali odatle, iz Nepala, podršku prosvjedu. Eto, aktivizam je bio prisutan čak i na medenom mjesecu, šaljivo je ispričao Tomašević u intervjuu za Večernji list nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora. 

Iva Mertić Tomašević (40) instruktorica je joge s diplomom iz komparativne književnosti i fonetike. Upoznali su se početkom rujna 2008. u Zagrebu preko zajedničkih prijatelja, koji su im kasnije postali vjenčani kumovi, a prohodali su tek tri mjeseca kasnije. Kako su otkrili za Gloriju, Iva je u početku mislila da zbog čestih putovanja Tomislav nije materijal za vezu, no on je bio dovoljno uporan da je razuvjeri. Zaručili su se 2015. u Lisabonu, a svadbeni tulum za stotinjak uzvanika organiziran je godinu dana kasnije, u subotu 21. svibnja.

Slavilo se na jednom obiteljskom imanju pokraj Koprivnice, a sve je bilo opušteno. Gosti su mogli doći cijeli dan kad požele s mogućnošću da prespavaju, s djecom i kućnim ljubimcima, bez formalne odjeće, sa sobom donijeti piće i hranu koju su sami pripremili te puštati omiljenu glazbu. Svadbeni darovi bili su strogo zabranjeni. Tomislav i Iva su se, međutim, vjenčali dva dana prije toga - u kapelici na Sljemenu.

- Supruga i ja imamo specifičan odnos prema vjeri. Nismo ateisti, ali ni klasični vjernici. Duhovne trenutke možemo doživjeti bilo gdje na svijetu, pa i u prirodi - otkriva Tomislav i dodaje kako su se ipak odlučili za vjenčanje u katoličkom duhu. I to je bilo nekonvencionalno jer su umjesto u subotu “da” izrekli u četvrtak u podne, a pozvano je bilo samo desetak ljudi. Vjenčao ih je Tomislavov stric Ivo Tomašević, glavni tajnik Biskupske konferencije BiH.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije