Opasne bolesti

Tjedno tri operacije tumora kod djece u Hercegovini

operacija
Foto: Ilustracija: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
29.10.2014.
u 09:13

Na Klinici za dječje bolesti spomenute bolnice dobili smo podatak kako je trenutačno u procesu liječenja oko 30 djece koja boluju od karcinoma. Ističu kako su podaci već godinama slični, ali u svakom slučaju nisu optimistični, odnosno, ne vidi se pomak stanja nabolje

Bolesti više ne poznaju dobne granice. Samo je pitanje je li društvo svjesno toga. Liječnici, makar oni s kojima smo razgovarali, govore kako je to činjenica. Pogotovo kada se govori o tumorima.

Tmurna slika

Naime, u SKB-u Mostar djeca ili osobe mlađe životne dobi kojima se dijagnosticira tumor su skoro postali svakodnevica. Tmurna slika zdravstvene bilance društva u kojemu živimo postaje još tamnija. - Samo ovaj tjedan sam imao tri operacija tumora kod djece. Primjetno je kako se broj povećava i kako sve češće u operacijskoj dvorani imamo djecu s dijagnozom tumora. Radimo kako bismo što više pomogli našim malim pacijentima, ali i obiteljima koji su suočavaju s ovom gorkom istinom - govori za Vecernji.ba ravnatelj SKB-a Mostar i dječji kirurg koji obavlja najteže operacije iz ove grane medicine Ante Kvesić. Ništa optimističniji nisu bili ni na Klinici za onkološke bolesti SKB-a Mostar. Samo su potvrdili informacije koje smo dobili iz više izvora. - Ono što nas najviše zanima jeste zašto se ovo događa. Unatoč svim naporima, ne znamo što bi mogao biti izvor i razlog ovakvog stanja. Našim pacijentima ćemo ponuditi najbolju medicinsku njegu i terapiju koju možemo pružiti, ali je pravo pitanje što je izvor velikog povećanja broja karcinoma kod djece i osoba mlađe životne dobi - rekli su nam naši sugovornici na Klinici za onkološke bolesti SKB-a Mostar. Na Klinici za dječje bolesti spomenute bolnice dobili smo podatak kako je trenutačno u procesu liječenja oko 30 djece koja boluju od karcinoma. Ističu kako su podaci već godinama slični, ali u svakom slučaju nisu optimistični, odnosno, ne vidi se pomak stanja nabolje.

Liječenje pacijenata

- U posljednje vrijeme imali smo četiri slučaja tumora kod djece i oni su u procesu liječenja... 

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije