'DOISTA JE UŽASNO'

Tjedan dana ju svrbjelo oko, a onda je otkrila užasan razlog

13.02.2018.
u 18:20

'Nisu ih mogli izvaditi sve odjednom, mogli su ih uklanjati tek kad su postali vidljivi', rekao je istraživač Richard Bradbury.

Amerikanka Abby Beckley iz Oregona imala je problema sa svrabom oka duže od tjedan dana. Nakon tjedan dana iz oka je izvukla crva dugog 1,28 centimetra zbog čega je postala prva osoba kojoj je dijagnosticirana rijetka infekcija sa sićušnim crvom koji se do sada pojavljivao samo na životinjama. 
 

Zbog šokantnog otkrića u oku 26-godišnja Abby preplašila se da će oslijepiti pa se obratila liječniku. On joj je iz oka izvadio još dva crva, a oftalmolog još tri. Crve su dali na analizu i otkrili o kakvom se parazitu radi, a liječnici su djevojci tijekom 20 dana izvukli 14 crva, prenosi Independent. 

'Nisu ih mogli izvaditi sve odjednom, mogli su ih uklanjati tek kad su postali vidljivi', rekao je Richard Bradbury, istraživač i glavni autor izvješća o ovom slučaju koje je objavljeno u časopisu American Journal of Tropical Medicine and Hygiene. 

'Doista je užasno i uznemirujuće vidjeti nekoliko malih crva na površini svoga oka', dodao je Bradbury. Ovog parazita prenose muhe koje ih nose u ustima i ispuštaju na mesni dio oka. Vjeruje se da je djevojka zaražena tijekom jahanja na jugu Oregona. Očni crvi uzrokuju iritaciju, ali  ne i trajnu štetu. Potencijalne ozljede, kao i sljepoća moguće su u slučaju neliječenja. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije