hp mostar

Tiskana prigodna poštanska marka 'Međugorje 2020.'

03.06.2020.
u 09:07

Mnogobrojni su plodovi Gospinih ukazanja u Međugorju, a jedno od njih je i "Majčino selo", velika obitelj koja okuplja više zajednica i udruga, a pripada Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji Uznesenja Blažene Djevice Marije

Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je izdanje prigodne poštanske marke "Međugorje 2020." s motivom Majčinog sela.

Mnogobrojni su plodovi Gospinih ukazanja u Međugorju, a jedno od njih je i "Majčino selo", velika obitelj koja okuplja više zajednica i udruga, a pripada Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Nastala je 1993. godine na poticaj fra Slavka Barbarića, koji je potaknut slučajem mnoge djece koja su zbog rata ili drugih nesretnih okolnosti ostala bez roditelja ili svojega doma, odlučio otvoriti ustanovu koja bi skrbila o njima.

Fra Slavko je gradnju "Majčinog sela" započeo zajedno sa Školskim sestrama franjevkama hercegovačke provincije "Svete obitelji", na zemljištu koje je darovala općina Čitluk u Bijakovićima (župa Međugorje). Službeno je započelo s radom 8. rujna 1996. godine, priopćeno je iz HP-a Mostar.

Autor likovnog rješenja je Vijeko Lučić, a marke se u poštanskom prometu koriste od 1. lipnja 2020. godine. Izdanje se, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može kupiti jednostavno i online preko web shopa www.epostshop.ba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?