lagani ljetni desert

Tiramisu s jagodama: Osvježavajući desert gotov za pola sata

coolinarika
27.06.2023.
u 07:36

Obožavani talijanski klasik lako možete pripremiti jer imamo recept za koji vam je potrebno tek pola sata. Neizostavna je smjesa za tiramisu i uz nju glavni sastojak - jagode. Omiljeno voće zaslužno je za efekt prozračnosti i osvježenja dobro poznatog deserta, piše Coolinarika.

SASTOJCI 

2 smjese Tiramisu
600 ml mlijeka
300 g piškota
250 g jagoda
50 ml vode
50 g šećera
1 žlica Gussnela

ZA UKRAŠAVANJE:

svježe jagode i prah jagoda za dekoraciju

 

PRIPREMA

1. Jagode očistite, operite i narežite pa ih pomiješajte s vodom i šećerom. Kuhajte da omekšaju. Sirup iscijedite i sačuvajte, a jagode usitnite štapnim mikserom u pire.

2. Vratite ih na vatru, a zatim im dodajte Gussnel uz brzo miješanje. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusnu. Ohladite.


3. Piškote s obje strane umačite u sirup od jagoda i slažite na dno posude.

4. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice Dolcela Tiramisu mješavine za kreme i promiješajte. Miješajte električnom miješalicom (srednjom brzinom) 4-5 minuta.

5. Piškote prekrijte polovicom kreme, a zatim kremu prošarajte pireom jagoda. Prekrijte novim slojem piškota umočenih u sirup, zatim dodajte kremu te ponovno pire jagoda.


6. Ohladite najmanje dva sata, ukrasite prahom od jagoda i svježim jagodama.


Savjet

Za ovu količinu sastojaka koristili smo posudu dimenzija oko 25 x 30 cm.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije