jednostavan recept

Tiramisu limoncello: Recept za savršeni osvježavajući desert

Instagram
05.05.2023.
u 08:25

Tiramisu limoncello recept sadrži sve klasične sastojke, poput piškota namočenih u kavu i premazanih kremom od mascarponea, no u recept je dodan liker limoncello te mnoštvo okusa limuna za predivne citrusne note u ovom desertu!

Tiramisu limoncello jednostavan je talijanski recept koji je ukusna i osvježavajuća inačica tradicionalnog deserta tiramisua. Limun je česti dodatak talijanskim slasticama pa nije ni čudno da postoji i verzija tiramisua s likerom od limuna.

U tiramisu limoncello dodat ćeš liker od limuna, limoncello, mascarpone sir i piškote. Ako voliš klasičan tiramisu, ova verzija tiramisua s dodatkom okusa limuna zasigurno će te oduševiti svojom prefinom aromom, piše miss7.24sata.hr.

Tiramisu limoncello recept sadrži sve klasične sastojke, poput piškota namočenih u kavu i premazanih kremom od mascarponea, no u recept je dodan liker limoncello te mnoštvo okusa limuna za predivne citrusne note u ovom desertu!

Tiramisu limoncello praktičan je i ako želiš desert napraviti unaprijed. Dan ili dva u hladnjaku dopustit će svim okusima ovog preukusnog deserta da se savršeno stope! Osim u klasičnoj posudi, tiramisu limoncello možeš poslužiti i u slatkim čašama!

 

Sastojci:

Sirup od limoncella:

240 ml likera limoncello

240 ml vode

100 g šećera

180 ml svježe iscijeđenog soka limuna

40 piškota

 

Mascarpone krema:

450 g sira mascarpone

50 g vrhnja za šlag

150 g džema od limuna

60 g šećera u prahu

 

Priprema:

U loncu zagrij limoncello, vodu, šećer i limunov sok na umjerenoj temperaturi te često miješaj smjesu dok se šećer ne otopi do kraja Stavi sirup sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu Za to vrijeme mikserom istuci vrhnje u šlag te nakon toga u šlag dodaj šećer u prahu

U posebnoj zdjeli izmiksaj mascarpone s džemom od limuna Pažljivo umiješaj šlag u smjesu od mascarponea i limuna

Umoči piškote u sirup od limoncella te ga položi u posudu u kojoj ćeš pripremiti kolač Piškote posloži jednu do druge u red tako da u potpunosti prekriješ dno posude

Preko piškota umočenih u sirup premaži polovicu kreme od sira mascarpone, šlaga i limuna

Preko smjese ponovno stavi piškote umočene u sirup te cijeli kolač završi s ostatkom kreme Ukrasi kolač s malo limunove korice ili sitnog voća 

Tiramisu limoncello stavi u hladnjak na 4-6 sati ili preko noći te ga nakon toga posluži ohlađenog!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije