Tiramisu limoncello jednostavan je talijanski recept koji je ukusna i osvježavajuća inačica tradicionalnog deserta tiramisua. Limun je česti dodatak talijanskim slasticama pa nije ni čudno da postoji i verzija tiramisua s likerom od limuna.
U tiramisu limoncello dodat ćeš liker od limuna, limoncello, mascarpone sir i piškote. Ako voliš klasičan tiramisu, ova verzija tiramisua s dodatkom okusa limuna zasigurno će te oduševiti svojom prefinom aromom, piše miss7.24sata.hr.
Tiramisu limoncello recept sadrži sve klasične sastojke, poput piškota namočenih u kavu i premazanih kremom od mascarponea, no u recept je dodan liker limoncello te mnoštvo okusa limuna za predivne citrusne note u ovom desertu!
Tiramisu limoncello praktičan je i ako želiš desert napraviti unaprijed. Dan ili dva u hladnjaku dopustit će svim okusima ovog preukusnog deserta da se savršeno stope! Osim u klasičnoj posudi, tiramisu limoncello možeš poslužiti i u slatkim čašama!
Sastojci:
Sirup od limoncella:
240 ml likera limoncello
240 ml vode
100 g šećera
180 ml svježe iscijeđenog soka limuna
40 piškota
Mascarpone krema:
450 g sira mascarpone
50 g vrhnja za šlag
150 g džema od limuna
60 g šećera u prahu
Priprema:
U loncu zagrij limoncello, vodu, šećer i limunov sok na umjerenoj temperaturi te često miješaj smjesu dok se šećer ne otopi do kraja Stavi sirup sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu Za to vrijeme mikserom istuci vrhnje u šlag te nakon toga u šlag dodaj šećer u prahu
U posebnoj zdjeli izmiksaj mascarpone s džemom od limuna Pažljivo umiješaj šlag u smjesu od mascarponea i limuna
Umoči piškote u sirup od limoncella te ga položi u posudu u kojoj ćeš pripremiti kolač Piškote posloži jednu do druge u red tako da u potpunosti prekriješ dno posude
Preko piškota umočenih u sirup premaži polovicu kreme od sira mascarpone, šlaga i limuna
Preko smjese ponovno stavi piškote umočene u sirup te cijeli kolač završi s ostatkom kreme Ukrasi kolač s malo limunove korice ili sitnog voća
Tiramisu limoncello stavi u hladnjak na 4-6 sati ili preko noći te ga nakon toga posluži ohlađenog!