ozlijedio 10 osoba

Tip u Tokiju nožem napao ljude u vlaku: "Htio sam ubiti žene koje izgledaju sretno"

07.08.2021.
u 14:42

Muškarac u Tokiju sinoć je napao putnike u vlaku, pri čemu ih je 10 ozlijedio. Pobjegao je, ali policija ga je uhvatila.

Za napad je osumnjičeni 36-godišnji muškarac, koji je policiji navodno rekao da se razbjesnio kad je u vlaku vidio žene koje izgledaju sretno te ih je poželio ubiti, javlja BBC pozivajući se na lokalne medije.

U napadu je jedna studentica teže ozlijeđena, a ostale žrtve pretrpjele su lakše ozljede, prenosi Index.

BBC navodi kako su nasilni zločini rijetki u Japanu, a na snazi su stroge mjere sigurnosti zbog Olimpijskih igara koji se održavaju u Tokiju.

Što se točno dogodilo?

Muškarac je putnike u vlaku napao u blizini stanice Seijogakuen oko 20:40 po lokalnom vremenu. Vlak je ubrzo zaustavljen kad je vozač čuo buku koja je dolazila iz vagona.

Istražitelji navode kako je napadač potom iskočio iz vlaka i dao se u bijeg, a osoblje vlaka putnike je povelo pješke do najbliže stanice.

Ušetao u dućan i rekao da je umoran od bježanja

Napadač je kasnije ušetao u jednu trgovinu, priznao da je on napadač u incidentu o kojem izvještavaju mediji, dodavši da je umoran od bježanja. Brzo potom pokupila ga je policija, koja je danas izvijestila tek da je privela muškarca u 30-im godinama.

Iako je Japan jedna od najsigurnih zemlja na svijetu, u posljednjim godinama bilo je više napada nožem.

Tako je 2019. muškarac napao skupinu školaraca koji su čekali na autobus u Kawasakiju. Dvoje ljudi je tada ubijeno, a 18 ih je ozlijeđeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?