slijedi neizvjesnost

Tinjak: Ova godina je izgubljena, nećemo imati nikakav napredak prema EU

 Hamdo Tinjak
28.06.2016.
u 08:55

Slijedi nam dugo razdoblje neizvjesnosti i čekanja na drugu priliku, kazao je Hamdo Tinjak, glavni pregovarač BiH za prilagodbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom, a nakon što se Predsjedništvo BiH nije izjasnilo o njegovom prihvatanju.

Iako je Tinjak mjesecima pregovarao s izaslanstvom Europske komisije kako bi se dobio sporazum koji bi najmanje ugrožavao bh. gospodarstvo, Vlada RS odbila je prihvatiti usuglašeni dokument.

- Ove godine sigurno nećemo imati nikakav napredak prema EU. Morat ćemo čekati neko drugo vrijeme. Ne znamo kada ni koliko, jer će Europska unija morati sada prvo sebe stabilizirati nakon Brexita, rekao je za Dnevni avaz Tinjak.

Tek nakon tog procesa, kazao je on, EU će u obzir moći uzeti i druga pitanja kao što su proširenje i primanje novih članica.

- To sigurno neće biti u prvom planu, što znači da ni Bosna i Hercegovina neće dugo biti na dnevnom redu - istaknuo je Tinjak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?