“Večer sjećanja”

Thompson pjeva u Ljubuškom u povodu 25. obljetnice Krivodola

23.05.2017.
u 10:21

U okviru tradicionalne manifestacije “Lipanjske zore”, danas će u Krivodolu kraj Mostara biti obilježena 25. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja, pripadnika ljubuške IV. brigade i Radiško-probojske satnije. Tim povodom na mjestu njihove pogibije bit će održana komemoracija i prigodna molitva. 

- Ove godine smo našim poginulim vitezovima podigli spomenik na mjestu njihove pogibije. U 11 sati bit će upriličeno otkrivanje spomenika i služena sveta misa, - kazao nam je Milan Šumelj, jedan od organizatora večeri sjećanja. Istaknuo je kako su im u organizacijskom dijelu pomogli čelnici općine Ljubuški, sve udruge proistekle iz Domovinskog rata, kao i inicijativni odbor Radiško-probojske satnije.

U večernjim satima na prostoru Centra malih sportova u Ljubuškom, s početkom u 20 sati, bit će upriličen bogat kulturno-zabavni program pod nazivom “Večer sjećanja” gdje će, uz recitatore i klape nastupiti i zvijezda večeri Marko Perković Thompson sa svojim bendom.

Cijena ulaznice je 10 maraka, a kupnjom pomažete organizaciju ovog događaja. Organizatori su pozvali sve branitelje koji su u mogućnosti da dođu na misno slavlje te da nipošto ne propuste Thompsonov koncert.

“Ovo je pilot projekt, kako bi iduće godine mogli obilježiti obljetnicu brigade/postrojbe.

Želja nam je da to zaživi i u našem gradu te da se u ovakve manifestacije, osim obitelji poginulih branitelja na Krivodolu, uključe i sve ostale obitelji stradalih branitelja”, kazao je branitelj Ivan Iko Čolak.

Braneći Domovinu 23. svibnja 1992. godine u Krivodolu južno od Mostara (kota Sinjar) poginuli su mladi hrvatski branitelji Žarko Miličević, Ante Tolić, Nediljko Bandur, Slavko Macan – pripadnici Radiško-Probojske satnije i Adis Mujanović (22. svibnja 1992. – kota Bunarić), svi vitezovi HVO 51. domobranske pukovnije “Stjepan Radić” iz Ljubuškog. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije