porijeklom iz BiH

Terzić: Nisam ni sanjao da ću biti trener Borussije

14.12.2020.
u 19:29

Novi trener Borussije Dortmund porijeklom iz Bosne i Hercegovine Edin Terzić govorio je danas za medije nakon što je jučer imenovan za nasljednika Luciena Favrea na klupi Milionera.

"Prije svega, želio bih zahvaliti Lucienu Favreu i Manfredu Stefesu. Bilo mi je veoma zabavno i obojici želim sve najbolje", rekao je Terzić na početku obraćanja.

"Cijeli sam život navijač kluba, dolazim iz ove regije. Uobličen sam onim što se ovdje dogodilo u prošlosti. Nevjerovatna je situacija. Prvi put sam došao na stadion kad sam imao devet godina. Nisam ni sanjao da ću ikad biti u takvoj poziciji. Postoji nešto vrlo posebno u jutrošnjem ustajanju i razmišljanju o crno-žutom nogometu", istakao je Terzić, a onda se osvrnuo na teški subotnji poraz od Stuttgarta.

"Poraz u subotu je zabolio, ali moramo krenuti dalje od toga. Nedavno smo pokazali i puno pozitivnih stvari i moramo imati vjere da se okupimo i pokažemo svima ostalima", rekao je.

Terzić je ispričao kako gleda na situaciju u vezi s atmosferom u ekipi nakon prvog odrađenog zajedničkog treninga, prenosi Klix.ba.

"Kao trener morate igrati određene uloge, a to uključuje i emocionalnost. Jučer sam razgovarao s timom i važno mi je da ekipa izražava stvari na kojima treba raditi kako bismo se mogli poboljšati", rekao je Terzić.

Borussia Dortmund će naredne godine u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Seville.

"Zadovoljni smo žrijebom, ali do tada ima puno drugih problema s kojima se moramo pozabaviti", poručio je Terzić za kraj.

Inače, debi na klupi Milionera imat će sutra kada Borussiju u okviru 12. kola Bundeslige očekuje gostovanje Werderu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?