Tvornica “Zastava oružje”

Teroristi u Parizu koristili puške iz bivše Jugoslavije

puške
VL FOTO
27.11.2015.
u 16:35

Generalni direktor tvornice “Zastava oružje” iz Kragujevca  Milojko Brzaković  izjavio je Radiju Slobodna Europa da je ta tvornica MUP-u Srbije dostavila sve informacije i dokumentaciju o oružju koje je proizvedeno u toj tvornici, a korišteno u terorističkim napadima prije dvije nedjelje u Parizu.

“Dobili smo zahtjev sa brojevima oružja za koje se traži informacija kada je i kome otpremljeno, a koje je nađeno prilikom terorističkih napada u Parizu”, kaže Brzaković.

On je potvrdio da oružje koje je pronađeno u Parizu, nakon terorističkih napada, proizvedeno u tvornici “Zastava oružje” u Kragujevcu u vrijeme bivše Jugoslavije.

“To oružje, sa brojevima, koje je tamo nađeno, proizvedeno je u tvornici ‘Zastava oružje’ za vrijeme bivše Jugoslavije i otpremljeno je u vojne pošte koje su se tada nalazile na teritorijama tadašnjih republika Slovenije, BiH i Makedonije. To oružje je u međuvremenu, tko zna na koji način i kako mogla da stignu u bilo koji kraj sveta ", rekao je Brzaković.

Brzaković kaže, da je u međuvremenu, iz tadašnjih vojnih arsenala, to oružje, tko zna kako, moglo da stigne u bilo koji kraj sveta, a njegove navode potvrđuje i vojni analitičar  Ljubodrag Stojadinović .

“Mislim da je trgovina i krijumčarenje oružja, pored droge i farmaceutskih sredstava, najunosnija grana krijumčarenja i postoji bar desetak mogućnosti da se puške iz ‘Zastave’ nađu bilo gdje u svijetu ”, kaže Stojadinović.

Prema dokumentima koje su njemački istražitelji predali kancelariji tužioca, napadači iz Pariza su navodno, početkom studenog, naručili puške preko interneta od švercera oružjem iz Njemačke.

U naruđbi su bile i dvije “Zastavine” puške M70 napravljene za vrijeme bivše Jugoslavije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?