Lasić i Swierczek

Teretni vagoni iz Poljske ponuđeni Željeznicama FBiH

lasić - željeznice
04.11.2015.
u 18:50

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu održao sastanak s predstavnicima Europejskie Konsorcium Kolejowe Wagon (EKK Wagon), poljske kompanije koja već devedeset godina proizvodi šinska vozila i prodaje ih zemljama Europe, Afrike i Azije.

Na sastanku je Bartosz Swierczek, direktor kompanije, ministru Lasiću prezentirao ponudu teretnih vagona koji bi mogli zadovoljiti potrebe Javnog Poduzeća Željeznice Federacije BiH kao i mogućnosti financiranja Ugovora o kupovini vagona preko međudržavnog kredita Vlade Poljske Republike.  

„Vlada Federacije BiH će kroz aktivnosti Federalnog ministarstva prometa i komunikacija a vodeći se iskazanim potrebama JP Željeznice Federacije BiH i njihove procjene o nedostajućim mobilnim kapacitetima za teretni promet poduzeti daljnje radnje i kontakte s EKK Wagon. Važno je da imamo dobrog sugovornika jer željeznice su žila kucavica gospodarstva jedne države i ministarstvo na čijem sam čelu će podržati svaku aktivnost koja za cilj ima poboljšanje željezničkog prometa", rekao je Ministar Lasić i zahvalio na posjeti i ponuđenoj suradnji.

Sastanku su prisustvovali i gospoda Enis Džafić – v.d. direktor JP Željeznice FBiH i Ismet Demirović – pomoćnik ministra za Željeznički transport. 

U slijedećim danima planirani su intenzivni kontakti kako bi se razmotrile mogućnosti za suradnju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije