sarajevo

Terenska vozila za pet centara za socijalni rad

vozila
30.03.2016.
u 12:12

Predstavnicima centara  za socijali rad iz općina Bratunac, Milići, Srebrenica, Zvornik i Vlasenica  danas je u Sarajevu predstavnik UNICEF-a  uručio po jedno terensko vozilo koje im je donirala Vlada Kraljevine Holandije.

Ta vozila omogućit će im da pomažu obiteljima koje su u stanju socijalne potrebe, a do sada, bez vozila, to nije bilo moguće činiti.

Vrijednost vozila je oko 110.000 KM, a donacija je dio projekta razvoja i suradnje regije Birač, tih pet općina, koji financira Vlada Nizozemske, a provode agencije Ujedinjenih nacija.

Predstavnici UNICEF-a su prilikom primopredaje istakli da je donacija priznanje i zahvalnost za posao kojim se bave centri za socijalni rad. Naglasili su da je ovo početak suradnje te da su spremni prihvatiti prijedloge za nastavak.

Uposlenici centara za socijalni rad su zahvalili za vozila koja će im, kako su naveli, znatno unaprijediti rad.

Kazali su da do sada nisu mogli ići u udaljena ruralna područja gdje žive osobe kojima je pomoć potrebna.

Projekt razvoja i suradnje regije Birač vrijedan je 2,1 milijun američkih dolara i financira ga Vlada Nizozemske radi stvaranja lokalnog partnerstva za održiv i socijalno inkluzivan razvoj u regiji Birač.

Taj projekt je počeo u rujnu 2013. godine, a planirano je da traje do travnja ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?