TIRANA

Tegeltija i Rama razgovarali o aktualnim političkim i ekonomskim temama

10.06.2021.
u 11:40

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, koji sudjeluje na Samitu lidera zemalja zapadnog Balkana u Tirani, održao je uoči Samita bilateralni sastanak sa premijerom Republike Albanije Edijem Ramom.

Na sastanku je razgovarano o aktualnim političkim i ekonomskim temama, sa posebnim osvrtom na proces evropskih integracija, regionalnu suradnju i unaprjeđenje bilateralne suradnje u oblastima od obostranog interesa, saopćila je Služba za informiranje Vijeća ministara BiH.

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o izazovima sa kojima se susreću zemlje zapadnog Balkana izazvanim pandemijom koronavirusa, te zajednički ukazali na prednosti zajedničkog regionalnog tržišta kao nezaobilaznog faktora na putu ka Europskoj uniji.

Ovom prilikom je ocijenjeno da će budući zajednički projekti, naročito u oblasti povezanosti, značajno doprinijeti razvoju međusobne privredne suradnje, te olakšati promet ljudi i roba, saopćila je Služba za informiranje Vijeća ministara BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?