General bojnik Ivica Jerkić

Tamo gdje je bio HVO, Hrvati su se uspjeli očuvati u ratu u BiH

04.04.2019.
u 09:00

Nizom manifestacija sljedećih dana diljem Bosne i Hercegovine obilježit će se 27. godišnjica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane (HVO), oružane sile koja je bila pobjednička i zahvaljujući kojoj su se Hrvati zadržali na svojim ognjištima. Taj kontinuitet HVO je zadržao kroz strukture Oružanih snaga BiH, o čemu svjedoči i general bojnik Ivica Jerkić, aktualni zamjenik načelnika Glavnog stožera OS-a BiH za operacije.

Kako će se ove godine obilježiti 27 godina od utemeljenja HVO-a?

- Prva pješačka gardijska pukovnija OS-a BiH baštini tradiciju HVO-a i organizira obljetnice značajnih datuma, a sigurno najvažniji događaj jest obilježavanje Dana HVO-a i obljetnica utemeljenja Prve pješačke gardijske pukovnije. Ove godine obljetnica će biti organizirana polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i svetim misama u Mostaru, Tomislavgradu i Orašju, a središnja vojna svečanost bit će organizirana sutra u Kiseljaku. Danas će biti služena sveta misa u crkvi svetog Ilije proroka, polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva opijela bit će na središnjem spomen-obilježju u Kiseljaku, nakon čega će biti otvorena izložba ratnih fotografija i ratnih glasila u Srednjoj tehničkoj školi.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
10:48 04.04.2019.

Pa mislim da je vrijeme da ova idiiotska i papagajska ponavljanja stanu jer su prevrsila svaku mjeru. Hoce li uvazeni generat to reci da je u Zenici, Kaknju, Varešu, Travniku, Bugojnu, Sarajevu, Bihaću, Tesliuču, Bosanskom Brodu, Derventi , Šamcu nijee bilo HVO-a???Pitanje generalu i onima koji su mu tu matricu nalozili, šta su bili ljudi koji su izginuli, izranjvanji, opljačkani, zatvarani i doživljavali razne torture??? Jel to potvrživanje teza da su tad bili otpisani kao sto ih otpisujete i sada...

JV
Josip_V
23:01 04.04.2019.

Ovo je vise nego bezobrazno. Sto je HVO sa Tudjmanom i Suskom zacrto granicu na Kupreska vrata i Makljen? Sta je General bio 90 trgovac ili obućar? Sto nepise kako su naftu srbima i oruzje muslimanima prodavali...fuj

JV
Josip_V
23:09 04.04.2019.

Prvi cin Satnik nakon dvi godine pukovnik... Tko mu je bio UDBAS to nije naveo. Zalosno

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije