SzP:

Ukoliko bude revizije vlast će biti u tehničkom mandatu

sdfsf
Foto: FENA
20.02.2017.
u 14:26

Predsjednici stranaka okupljenih u kolaciji Savez za promjene potvrdili su danas novinarima da ako se podnese zahtjev za reviziju presude Bosne i Hercegovine protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, vlast na državnom nivou bit će u tehničkom mandatu jer neće biti skupštine većine.

Predsjednici Srpske demokratske stranke (SDS), Narodnog demokratskog pokreta (NDP) i Partije demokratskog progresa (PDP) Vukota Govedarica, Dragan Čavić i Borislav Borenović najavili su da će u tom slučaju podnijeti kaznene prijave protiv agenta BiH u ovom slučaju Sakib Softić i veleposlanice BiH Haagu Mirsade Čolaković.

Za krizu koja će u tom slučaju nastupiti optužili su člana Predsjedništva BiH i predsjednika Stranke demokratska akcije (SDA) Bakira Izetbegovića te su najavili da će predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić (PDP) zatražiti izvanrednu sjednicu kako bi se raspravljao o tome hoće li BiH podnijeti zahtjev za reviziju ili ne.

To je potvrdio i Ivanić dodajući da održavanje izvanredne sjednice planira zatražiti za srijedu, 22. veljače, a nakon ishoda te sjednice trebala bi zakazana i sjednica Narodne skupštine Republike Srpske kada bi se trebao zauzeti definitivan i zajednički stav o nastupu predstavnika Srba u državnim institucijama.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Mladen Bosić (SDS), koji je organizirao današnji susret predstavnika Saveza za promjene, kazao je da će se do 7. ožujka, za kada je planirana sjednica tog doma donijeti konačna odluka o tome da li su se stekli uvjeti za demokratski rad u bh. parlamentu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije