Udruga dijabetičara "Insula"

Svjetski dan dijabetesa u Mostaru se obilježava nizom aktivnosti

08.11.2022.
u 15:22

U povodu obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, Udruga dijabetičara Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) "Insula" organizira niz velikih i značajnih aktivnosti s ciljem približavana javnosti potreba njihovih članova, ali i aktivnosti koje imaju za cilj izravnu pomoć i edukaciju njihovih članova, a sve u sklopu projekta "Pričajmo o dijabetesu".

Udruga je podsjetila i na njihove dosadašnje aktivnosti na tom projektu kao što su: prezentacija slikovnice Lea i njen dijabetes, zatim jednodnevna radionica "Pričajmo o dijabetesu", predavanje o inzulinskim pumpama i njihovim prednostima, te interaktivna radionica na temu kontinuiranih mjerača glukoze.

Također, 13. studenoga, u 17 sati u kinu Cinestar Mostar, održati će prva bh. projekcija dokumentarnog filma "Ride for your L1fe", koji daje odličan uvid u živote članova tima Novo Nordisk, prvog profesionalnog biciklističkog tima na svijetu sastavljenog od biciklista koji svi žive s dijabetesom tip 1.

Uz provedene aktivnosti, kroz studeni i prosinac na udarnim lokacijama grada Mostara bit će pozicionirani reklamni bildboardi s crtežom koji će biti oslikan i na muralu, a sve ciljem označavanja Svjetskog dana dijabetesa. 

Narednog dana, 14. studenoga, kada se obilježava Svjetski dan dijabetesa udruga je također pripremila niz aktivnosti pa će tako u 12 sati u školi Silvije Strahimir Kranjčević biti održano izlaganje djece, polaznika ove škole koji su članovi udruge Insula na temu njihovog života s dijabetesom i njihove poruke školi, prijateljima i ostaloj djeci oboljeloj od DM-a.

U 17 sati na adresi Leopolda Mandića u Mostaru planirana je izrada i otkrivanje murala koji će ispričati svakodnevnu borbu i potrebe svih dijabetičara, a sa, mural će imati zadatak svakom prolazniku i građaninu grada Mostara predočiti potrebe dijabetičara i jednostavno skrenuti pozornost da oni postoje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije