Fra Bono Kovačević:

“Svi govore kako ovdje nema života, a mladi žele graditi bolju budućnost posavskoga kraja”

24.07.2017.
u 12:00

Ispred prekrasnoga platoa župne crkve sv. Ane u Domaljevcu i kipa sv. Ane, zaštitnice župe, koja bdije nad djecom i žiteljima te posavske župe, organizirana je svečanost obilježavanja dva desetljeća rada Franjevačke mladeži.
Okupljeni u zajedništvu s prijateljima i roditeljima te brojnim gostima i prijateljima župe proslavili su značajan rođendan Frame.
Među gostima su bili gvardijan toliškog Samostana fra Mario Jurić, fra Pero Oršolić (1997. pokrenuo Framu Domaljevac), fra Pero Baotić, fra Nikola Bošnjak i fra Jozo Puškarić, časne sestre koje djeluju u Posavini i RH. Posebno su pozdravljeni svećenici iz Vukovara i Županje te fra Tomislav Čačić
- Ovo je jedinstvena prilika da progovorimo i o vremenu u kojem se nalazimo jer svi govore o odlasku mladih i iseljavanju, kako ovdje nema života. Pogledajte ovu mladost, oni su svjedočanstvo jedne skupine mladih koji žele graditi bolju budućnost svoga kraja, bolji i ljepši svijet, kako kaže i naslov same monografije “U bolji svijet sa sv. Franjom”, koji je bolji svijet gradio u molitvi, sabranosti i jednostavnosti svojih riječi kojima se posebno obraćao obespravljenima. Današnji mladi također žele nasljedovati i biti svjedoci svetoga Franje u ovom svijetu i glasnici mira - kazao je tijekom večeri fra Bono Kovačević koji ustrajnim radom okuplja i animira mlade u Frami Domaljevac.
- Svi koji su dali obol radu Frame tijekom 20 godina nalaze se u monografiji - kazao je fra Bono. Časna sestra Ana Oršolić objasnila je tijekom predstavljanja monografije da je uradak knjige na 200 stranica i s 511 fotografija prikazao sve aktivnosti, programe i projekte u kojima su mladi Frame Domaljevac sudjelovali i ostavili neizbrisivog traga u toj posavskoj župi.
- Ono što nije zapisano, kao da nije bilo, zato smatram značajnim pisanu riječ, osobito onu koja promovira svoj kraj, svoje ljude i njihova djela - naglasio je fra Bono zahvaljujući pritom medijima, a, među njima, i Večernjem listu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?