Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Sveučilište u Mostaru pruža podršku i osnovnim i srednjim školama u provedbi online nastave

19. ožujka 2020. u 14:45 0 komentara 256 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Krizni stožer Sveučilišta u Mostaru održao je jučerašnju sjednicu preko Google Meetsa kako bi razmotrio održavanje online nastave preko sustava e-učenja i drugih dostupnih alata te eventualne probleme s kojima se fakulteti susreću.

Naglašeno je kako su održane radionice na pojedinim fakultetima kako bi se dodatno objasnile smjernice za održavanje nastave na daljinu te se broj e-kolegija iz sata u sat povećava, a paralelno se održavaju i prvi sati online nastave, što je pokazatelj spremnosti Sveučilišta u

Mostaru na trenutačnu krizu.

Održavanje online nastave poseban je izazov za osnovne i srednje škole te je iz toga razloga održan online sastanak predstavnika Sveučilišta u Mostaru: rektora prof. dr. Zorana Tomića, doc. dr. Tomislava Volarića, voditelja SUMIT-a, doc. dr. Marka Odaka, člana SUMIT-a, i dr. sc. Franje Takača s ministrima obrazovanja, znanosti, kulture i sporta županija u kojima se nastavni planovi i programi izvode na hrvatskom jeziku, predstavnicima nakladničkih kuća, ravnateljem Zavoda za školstvo Hercegovačko-neretvanske županije Željkom Ćorićem, ravnateljicom Zavoda za odgoj i obrazovanje Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije Jadrankom Bošnjak te Tomislavom Marićem iz HT-a Mostar. Sastanku je online nazočila i Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja CARNET-a i voditeljica projekta e-Škola u Republici Hrvatskoj.

Sveučilište u Mostaru ponudit će školama zajedničku platformu za distribuciju sadržaja, dok će sadržaj kreirati škole u dogovoru s nakladničkim kućama. Dogovoren je i način produkcije sadržaja koji će kratkoročno, ali i dugoročno, podići kvalitetu nastave. Nositelj ovih aktivnosti bit će Sveučilište u Mostaru kada je riječ o produkciji sadržaja. Na sastanku je formirano koordinacijsko i operativno tijelo koje će kontinuirano raditi na ostvarenju potrebnih koraka za provedbu nastave. HT Mostar omogućit će tehničku podršku zajedničkoj platformi te će u okviru svojih mogućnosti omogućiti učenicima pristup platformi.

Poseban apel upućen je roditeljima za suradnju pri izvedbi ovih oblika nastave budući da je svima zajednički cilj kvalitetno obrazovanje djece, čak i u posebnim situacijama kakva što je trenutačno u državi. (Maja Marić)

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.