Zoran Tomić najavio

Sveučilište u Mostaru prijavit će se na Timesovu ljestvicu najboljih sveučilišta

17.12.2018.
u 14:10

Kolegij rektora usvojio je odluku da se Sveučilište u Mostaru prijavi na Timesovu ljestvicu najboljih svjetskih sveučilišta.

U izjavi za novinare uoči početka klauzure, rektora prof. dr. sc. Zorana Tomića rekao je da će u fokusu biti predstavljanje akcijskog plana za provedbu Strategija razvoja Sveučilišta u Mostaru u 2019. godini.

Naime, na temelju Strategije koja je donesena u 2018. godini, po prvi puta će se raditi akcijski plan, s namjerom da svi fakulteti definiraju što će raditi u narednoj godini kako bi se mogla pratiti realizacija i učinkovitost Sveučilišta.

- Ova današnja klauzura dat će još jedan snažan vjetar u leđa integracijskim procesima. Ona će biti važna za promjenu unutar sustava Sveučilišta, ona je snažna karika u promjenama koje mi radimo već godinu dana, a koje će sljedeće godine biti još intenzivnije i, u smislu provedbe, još zahtjevnije nego u ovoj godini - dodao je rektor Tomić.

Sveučilište u Mostaru imalo je četiri ključna cilja u ovoj godini koji su proizlazili iz međunarodnih reakreditacija: integracija Sveučilišta, donošenje nove strategije, financijska stabilizacija i internacionalizacija.

- Uz pomoć Vlade RH i novih sredstava koje smo dobili te discipline naših osnivača mi smo sada Sveučilište u Mostaru doveli u financijsku stabilnost - poručio je rektor.

Izrazio je uvjerenje da će mostarsko sveučilište ozbiljnim pristupom strateškom planiranju i provedbi strateških ciljeva implementirati planirane europske standarde kroz naredne dvije do tri godine.

- Ovakvi pomaci ne ostvaruju se kroz jednog pojedinca, nego kroz cjelokupni pristup i mentalni zaokret na cijelom Sveučilištu o čemu će također biti govora na današnjoj klauzuri - kazao je Tomić.

Tomić je obavijestio novinar da je Kolegij rektora usvojio odluku da se Sveučilište u Mostaru prijavi na Timesovu ljestvicu najboljih svjetskih sveučilišta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?