Novi trendovi u farmaciji

Sveučilište u Mostaru Farmaceutski fakultet suorganizator IV kongresa farmaceuta BiH

10.09.2019.
u 13:45

Sveučilište u Mostaru, Farmaceutski fakultet, suorganizator je 4. Kongresa farmaceuta Bosne i Hercegovine s međunarodnim učešćem, koji će se održati  od 10. do 13. listopada 2019. godine u Sarajevu, hotel Hills.
Ovaj veliki projekt u kojem će sudjelovati značajan broj stručnjaka, djelatnika, poslodavaca i akademskog osoblja iz područja farmacije i farmaceutskih znanosti, održava se jedinstvenom suradnjom ključnih stručnih i akademskih institucija iz područja farmacije u Bosni i Hercegovini: Komore magistara farmacije FBiH, Farmaceutskog društva Republike Srpske, Sveučilišta u Mostaru Farmaceutskog fakulteta, te Farmaceutskih fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli.
Hvale vrijedan iskorak u radu i napretku Farmaceutskog fakulteta u Mostaru, koji stalno radi na procesima cjeloživotnog učenja i usavršavanja zdravstvenih profesionalaca, očituje se i u ovom novom kongresu, pri čemu će poseban naglasak biti na promjenama i zahtjevima u modernoj farmaceutskoj djelatnosti, znanosti, tehnologiji, ali i društvenim okolnostima.
Farmaceuti Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja ulažu velike napore da u vlastitom i razvoju svoje struke u potpunosti prate suvremene trendove i daju značajan doprinos očuvanju i unaprijeđenju zdravlja, kazali su s farmaceutskog fakulteta, Sveučilišta u Mostaru, te dalje ističu:
"S ponosom možemo reći da u tome i uspijevamo. Ovaj kongres bit će prilika za prezentiranje postignuća farmaceuta iz naše zemlje i regije, razmjenu iskustva s kolegama iz drugih dijelova Europe i svijeta, jačanje postojećih i kreiranje novih profesionalnih i poslovnih veza. U okviru osam sekcija kongresa farmaceute očekuje veliki broj izlaganja vrhunskih stručnjaka iz svih oblasti farmacije. Ovim putem želimo pozvati sve kolege farmaceute i druge stručnjake s profesionalnim interesima vezanim za farmaciju da svojim učešćem doprinesu uspjehu kongresa, kazali su s farmaceutskog fakulteta SUM-a.

Nekoliko sekcija koje će se obrađivati na IV kongresu farmaceuta Bosne i Hercegovine jesu:
Javno i bolničko ljekarništvo
Društvena farmacija i zakonodavstvo
Bromatologija i nutricija
Klinička farmacija i farmakologija
Farmakognozija i fitoterapija
Farmaceutska tehnologija i kozmetologija
Medicinska biokemija
Kemija i analitika lijekova
Više informacija može se pronaći na službenoj stranici kongresa: www.kongresfarmaceuta.ba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije