Suradnja Sveučilišta i HT Eronet-a

Sveučilište u Mostaru dobilo ICT laboratorij, svim studentima i besplatan Wi-Fi

27.09.2017.
u 14:26

Sveučilište u Mostaru dobilo je novoopremljeni ICT laboratorij, koji je rezultat suradnje Sveučilišta u Mostaru i HT Eronet-a, a prije početka nove akademske godine svi studenti će dobiti i besplatan Wi-Fi na području čitavog kampusa, najavljeno je danas na Fakultet zdravstvenih studije prilikom promocije novootvorenog laboratorija, piše Pogled.ba. 

Izvršni direktor za nepokretnu mrežu i član Uprave HT Eroneta-a Tomislav Ruk je istaknuo kako je ovo jedan od iznimno značajnih projekta koji ima cilj studentima ponuditi znanja iz odgovarajućih IT područja.

„Otvaranjem ICT laboratorija ispunjeni su interkulturni uvjeti za održavanje različitih edukativnih sadržaja. Iako su i do sada postojali određeni preduvjeti, završetkom ovoga laboratorija Sveučilište u Mostaru posjeduje HT Eronet IC laboratoriju u kojem se mogu obavljati i najzahtjevniji procesi edukacije“, kazao je Ruk. 
Naglasio je kako su velike zasluge za ovaj projekt i tvrtke Microsoft koja je i jedan od inicijatora za opremanje laboratorija.

Svi sadržaji su kako ističe prilagođeni potrebama bh. tržišta a Microsoft je, kako naglašava, jamac da će studentima biti ponuđeno znanje visoke razine. Stoga je već najavio još intenzivniju suradnju s mostarskim Sveučilištem i širom zajednicom.

„Prvi u nizu projekta nakon ovoga bit će omogućena besplatna Wi-Fi usluga na području cijeloga kampusa u Mostaru za sve studente koji su korisnici Eronet-ove mreže i to prije početka ove akademske godine“, ustvrdio je Ruk. Cilj je, kako kaže, da Mostar postane digitalni grad, u kojem će studenti pri izlasku s fakulteta postati dio digitalnog svijeta.

Zahvalivši se svima koji su sudjelovali u ovome projektu Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić je istaknula kako mostarsko Sveučilište predano raditi na kvaliteti obrazovanja.

Sveučilište u Mostaru i njezinih 11 članica, kako je naglasila nastoji ostati kompetentno i održivo na svakome polju i znanstvenoj grani, a posebice na području informatičkih tehnologije koje se ne zaustavljivo mijenjaju i napreduju.

„Suradnja Sveučilišta u Mostaru i HT Eroneta-a koja počiva na načelima međusobnog razumijevanja te zajedničkim interesima i aktivnostima usmjerenim na razvoj digitalizacije u regiji i unaprjeđenje STEM znanja studenata, kao i procesu digitalne transformacije društva u cjelini, omogućila je otvaranje i opremanje novog ICT laboratorija u okviru Sveučilišta u Mostaru“, rekla je rektorica Ostojić.

Opremanje HT Eronet ICT laboratorija u okviru Sveučilišta, kako je naglasila je temeljna pretpostavka za stjecanje novih i poboljšanje postojećeg IT znanja kroz različite edukativne aktivnosti.

„Ovaj projekt ima za krajnji cilj pružiti svim studentima Sveučilišta kao i svršenim studentima i nezaposlenim na Zavodu za zapošljavanje dodatnu vrijednost, jer svi oni mogu besplatno pohađati najtraženije Microsoft programe obuke i steći vrijedne certifikate kao potvrdu dodatno usvojenih znanja i vještina. Tako će upotpuniti znanja stečena na svojim fakultetima a time povećati i prilike za zapošljavanje“, zaključila je Ostojić.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?