stockholm

Švedski kralj Gustav XVI podržao BiH na putu integracija u EU

potpora
26.02.2016.
u 14:27

Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Švedskoj Vesna Ćužić u Kraljevskoj palači u Stockholm-u sastala sa kraljem Karlom Gustavom XVI i kraljicom Silviom.

Veleposlanica Ćužić je informirala kralja Gustava o predaji zahtjeva za članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji i o opredjeljenju BiH da se ispune uslovi kako bi se zahtjev za članstvo smatrao vjerodostojnim.

Zahvalivši na dosadašnjoj podršci Švedske procesu europskih integracija, veleposlanica Ćužić je izrazila očekivanje za nastavak podrške ta daljni razvoj dobrih odnosa dviju zemalja.

Kralj Gustav je naglasio dobre bilateralne odnose i suradnju Kraljevine Švedske i Bosne i Hercegovine, a istakao je bh. dijasporu kao bitan faktor te suradnje.

Pozdravio je napredak i izrazio podršku Bosni i Hercegovini na putu integracija u EU, priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije