Zenica

Švedska vlada odobrila grant sredstva za projekt „Plava voda“

07.07.2017.
u 14:54

Vlada Kraljevine Švedske odobrila je grant sredstva, u vrijednosti od 2,5 milijuna Eura, kao pomoć u realizaciji izgradnje kapitalnog projekta Regionalni vodovod "Plava voda", rekao je danas nakon sastanka u Gradskoj upravi Zenice švedski veleposlanik u BiH Anders Hagelberg, javlja Zeda. 

"Čestitam gradonačelniku za sav ovaj angažman, a posebno čestitam na naporima da se reaktivira realizacija projekta Plava voda nakon jednog dužeg zastoja. Za Švedsku je svaki ekološki projekt vrlo važan i zbog toga smo donijeli odluku da se ovaj projekt podrži sa 2 i po milijuna eura. Osim ovog projekta razgovarano je i o drugim projektima, posebno onim vezanim za okoliš, jer očigledno je da Zenica treba takve projekte, a politika naše vlade je da daje maksimalni doprinos u rješavanju okolišnih problema. Ovdje je najvažniji problem zagađenje zraka kada je u pitanju životna sreddina", istakao je Anders Hagelberg.  

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima za rješavanje problema daljinskog grijanja stambenih i poslovnih prostora u Zenici, koji bi trebao da se riješi formiranjem 'joint ventures' tvrtke s većinskim stranim i privatnim sredstvima.

"Zahvaljujemo se na čestitkama za dugoočekivani projekt vodoopskrbe i za odobrena grant sredstva od pet milijuna KM. Ovaj grant je već aktivan i gradovi sudionici u projektu će ga moći koristiti. Druga tema razgovora je bila oko grijanja. Za ovaj projekt švedska vlada nam ne može pomoći iz razloga što se radi o formiranju privatne tvrtke i njihova je praksa da vlada ne daje sredstva privatnim tvrtkama. Kraljevina Švedska će nam pomoći u renoviranju mreže toplovoda za daljinsko grijanje preko našeg Javnog poduzeća Grijanje i to je naredna faza suradnje", kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije