Široki Brijeg

Svečanost klapske pjesme u Zavodu ‘Sveta Obitelj’

bih...30.10.2009...siroki brijeg...u hotelu park odrzana vecer klapske pjesme uz modnu reviju i degustaciju vina zadro...klapa diva iz sirokog brijega Photo: Tomislav Milicevic/Vecernji list
24.05.2016.
u 11:00

Sutra, u srijedu, 25. svibnja, u Širokom Brijegu drugi put održat će se susret klapa pod nazivom “Terca na Brijegu”. Susret klapa, s početkom u 19.30 sati, u dvorani Zavoda “Sveta Obitelj” organizira širokobriješka ženska klapa Diva u sklopu manifestacije “Briješka zvona”, a pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega, piše Večernji list BiH.

Koncert za pomoć

Nastupit će šest klapa iz Hercegovine i dvije iz RH - ženska klapa “Diva” iz Širokog Brijega, mješovita klapa “Katarina” iz Bune, muške klape “Zvizdan” iz Posušja, “Studenac” iz Kruševa, “Bratovština” iz Gorice, “Dobrkovići” iz Širokog Brijega, “Pasika” iz Splita i “Luka” iz Ploča. Ovaj koncert ima i humanitaran karakter. Ulaz je slobodan, a svojim dobrovoljnim novčanim prilozima posjetitelji mogu podržati rad Zavoda “Sveta Obitelj”.Klapa “Diva” utemeljena je 2008. godine, a u njoj nastupaju Marija Čolak, Marijana Ćeškić, Matea Galić, Ivana Paponja, Dina Ćavar, Romana Bokšić i Iva Sušac. - Na repertoaru klape “Diva” nalaze se tradicionalne izvorne dalmatinske pjesme, ali i druge skladbe različite stilske orijentacije. Posljednje godine intenzivnog rada obilježene su mnogim nastupima i nagradama - kaže profesor Tomislav Sušac, umjetnički voditelj ove klape. “Diva” je nastupala na festivalima i susretima klapa u Mostaru, Međugorju, Trebižatu, Čapljini, Posušju, Perastu i Omišu. Prije šest godina “Diva” je na večeri debitanata Omiškog festivala u Bolu na Braču nastupila kao prva ženska klapa iz BiH. U ožujku 2010. godine ova klapa održala je samostalni koncert u Širokom Brijegu. Pamte se nastupi na promocijama knjiga u Širokom Brijegu, Mostaru, Opuzenu, Zagrebu. Prije tri godine klapa “Diva” organizira prvi susret klapa u Širokom Brijegu pod nazivom “Terca na Brijegu”. - Prije dvije godine “Diva” je osvojila treću nagradu žirija na 13. međunarodnom festivalu klapa u Perastu (Crna Gora), 2014. godine drugo mjesto ocjenjivačkog suda na Festivalu klapske pisme u Posušju, a iste godine klapa ima zapažen nastup na otvaranju 48. festivala dalmatinskih klapa u Omišu - dodaje Sušac.

Zapaženi nastupi

Prošle godine klapa se plasirala u izlučne večeri, a potom u finale 49. FDK-a Omiš, sudjeluje i na Večeri novih skladbi, a ove se godine plasirala u izlučne večeri 50. FDK-a Omiš. Klapa “Diva” imala je zapažen nastup i u HTV-ovu programu “Lijepom našom” u Širokom Brijegu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije