Dodijeljena i priznanja

Svečanom sjednicom počelo obilježavanje Dana grada Širokog Brijega

12.08.2020.
u 11:55

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, uoči koje je upriličeno paljenje svijeća i polaganje vijenaca na središnjem gradskom trgu, u srijedu je započelo obilježavanje Dana grada Širokog Brijega, koji se proslavlja 15. kolovoza.  

Na sjednici je prikazan promotivni video koji je posvjedočio o tomu što se u Širokom Brijegu događalo proteklih godinu dana, a gradonačelnik Miro Kraljević u pozdravnom je govoru istaknuo veliku ulogu gospodarstvenika, kojima su na kraju sjednice uručena i priznanja.

"Kao dugogodišnji gradonačelnik mogu reći da se stvaraju sve bolji i bolji uvjeti u svim dijelovima Širokog Brijega. Stalno se spominje da je Široki četvrti ili peti u Federaciji, ja to neću prognozirati, ali ću raditi na tomu da Široki bude što bolji", kazao je Kraljević i čestitao Dan grada svim Širokobriježanima "ma gdje bili". 

Zastupnik u Hrvatskom saboru Nevenko Barbarić čestitao je Dan grada svim Širokobriježanima i zahvalio svima koji su ga izabrali u Sabor. 

"Čini mi se da se okolnosti Hrvatske što se bh. Hrvata tiče mijenjaju. Hrvatska je članica EU i NATO-a. Nakon Tuđmana, nitko nije stao uz nas koliko je to učinio Plenković, to više nije samo ustavna obveza Hrvatske nego nešto što je postalo praksa. Povijesna istina zasnovana na dokumentima je da je HVO branio BiH i Hrvatsku, čemu strka oko dodjele priznanja, to je samo jedan od segmenata koji pokazuje da kao BiH nismo slobodno društvo", kazao je Barbarić i naglasio kako je pred bh. Hrvatima put da se izbore za punu jednakopravnost i konstitutivnost Hrvata u BiH. 

Na svečanoj sjednici sudjelovao je i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a BiH Dragan Čović koji je, čestitavši Dan grada Širokog Brijega, kazao "kako bi smo se smijali prije godinu dana da nam je netko rekao u kakvim uvjetima ćemo obilježavati ovaj dan". 

"Siguran sam da sve ono što se uradilo u posljednje četiri godine može biti na ponos svih nas, a pogotovo onih koji žive u svom rodnom kraju. Sve što je učinjeno na prostoru ovog grada, daje mu jednu novu dimenziju i sadržaj. Strategija razvoja grada Širokog Brijega predviđa jedan mega projekt kroz izgradnju brze ceste koji prometno i u svakom drugom smislu povezuje cjelokupnu Hercegovinu. Sve su to jasni pokazatelji kvalitetnog rada i razvoja lokalne sredine. I ovim putem od srca vam čestitam dan Grada i blagdan Velike Gospe“, kazao je dr. Čović.
„U sljedećem razdoblju, svi skupa, kroz naše zajedništvo trebamo pojačati napore na svim razinama. Ostvarenje potpune jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i legitimnog predstavljanja koji je ključ svih odnosa u ovoj zemlji su naš najveći cilj i najveći motiv i na tome ćemo zajedno i ustrajati“, zaključio je  Čović. 

Na kraju sjednice dodijeljena su i priznanja Grada gospodarskom društvu Modra stijena, fra Vendelinu Karačiću, posthumno Ivani Cigić i Antoniju Zeljki te hrvatskom gradu Vinkovci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?