Orašje

Svečano u vojarni ‘Sinovi Posavine’ u Bukovoj Gredi

26.04.2017.
u 08:00

Polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja i svetom misom u vojarni ‘Sinovi Posavine’ u Bukovoj Gredi, pripadnici 3.pb/6.pbr Oružanih snaga BiH obilježili su blagdan svetog Jurja, zaštitnika vojarne.

Odajući počast poginulima u Domovinskome ratu, vijenac je položilo izaslanstvo Oružanih snaga BiH predvođeno brigadnim generalom Tomom Kolendom zapovjednikom IV. pješačke brigade Oružanih snaga BiH, a potom su kraj spomen-obilježja u krugu vojarne vijence položili i upalili svijeće izaslanstvo Ministarstva branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova Posavske županije, načelnici i predsjednici općinskih vijeća Orašje i Domaljevac-Šamac, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata i generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić. U kapelici vojarne služeno je i svečano misno slavlje koje je predvodio mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, uz koncelebraciju brigadnog kapelana fra Marka Oršolića i svećenika iz župa Tolisa, Oštra Luka-Bok i Vidovice. Proslavi zaštitnika vojarne odazvali su se i roditelji poginulih branitelja, a okončana je svečanim domjenkom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije