Ispred župne crkve

Svečanim otvaranjem Božićnog sajma počela manifestacija „Božić u Busovači 2019.“

02.12.2019.
u 09:22

Na Sajmu je sudjelovalo oko dvadeset izlagača koji su predstavili svoje rukotvorine, božićne dekoracije, razne tradicionalne, domaće delicije i druge proizvode

Ispred župne crkve sv. Ante Padovanskog u Busovači, svečano je otvoren Božićni sajam Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Busovača. Na Sajmu je sudjelovalo oko dvadeset izlagača koji su predstavili svoje rukotvorine, božićne dekoracije, razne tradicionalne, domaće delicije i druge proizvode. 

Ove godine, osim izlagača iz Busovače, na sajmu su se predstavili i izlagači iz Novog Travnika, Guče Gore i Nove Bile. Sajam je svečano otvorila predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ i ministrica obrane BiH Marina Pendeš. 

"Drage Busovke i Busovljaci, drage kolegice iz Zajednice žena, čast mi je i zadovoljstvo biti danas s vama na početku ove naše priprave za Božić. Uz vjeru i nadu, te uz pomoć ovih dragih žena koje su pripremile ove ponude, vjerujem da ćemo na taj način pomoći onima kojima je naša pomoć uistinu potrebna i unijeti bar malo radosti u njihove domove", kazala je ministrica Pendeš.

Svečanost otvorenja Sajma upotpunili su tamburaši iz Fojnice predvođeni gvardijanom fra Mirkom Majdandžićem, mažoretkinje HKD-a „Napredak“ Busovača i izvorna skupina „Sveti Anto Busovača“.

Božićni sajam otvoren je na prvi dan „Božića u Busovači 2019.“, projekta koji će bogatim kulturno – zabavnim programom pridonijeti stvaranju blagdanskog ozračja za vrijeme Adventa i priprave za Božić, blagdan radosti, mira i zajedništva.

Osim prodajnog, Božićni sajam Zajednice žena je i humanitarnog karaktera, i želja organizatora je da svi zajedno pomognemo onima u potrebi i uljepšamo im ove blagdanske dane.

U sklopu prvog dana manifestacije "Božić u Busovači 2019.", sinoć je kod adventskih kućica upriličena glazba uživo uz Taxi bend.

Zahvaljujući sponzorima: poduzeću Palprom d.o.o. Busovača, vlasnik Dragan Blažević, i poduzećima Bioenergi d.o.o. Vitez PJ MHE Ivančica Busovača i Ukras d.o.o. Vitez, vlasnici Mario i Igor Šakić, posjetitelji su mogli uživati u besplatnom kuhanom vinu, čaju, fritulama, kobasicama i drugim delicijama.

Svojom nazočnošću na kulturno – zabavnim događajima koji su održani u sklopu prvog dana manifestacije, potporu ovom značajnom projektu dali su predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić, izaslanica u Domu naroda PS BiH Zdenka Džambas, zastupnica u Zastupničkom domu PFBiH Ankica Kolar – Jurčević, zastupnice u Saboru ŽSB: Suzana Krišto, Antonija Miličević i Dajana Maros, predsjedatelj OV Busovača Josip Mravak, te mnogi drugi dužnosnici i članovi HDZ-a BiH.

Organizatori manifestacije zahvaljuju sponzorima i svim posjetiteljima na dolasku i potpori.

„Nadamo se da ste uživali i da smo upotpunili blagdansko ozračje u našoj Busovači. Nastavljamo idući vikend uz bogat kulturno - zabavni program i ugodno druženje u blagdanskom raspoloženju!“, poručuju organizatori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?