Krizni stožer predlaže

Sve zdravstvene ustanove u Sarajevu da obustave godišnje odmore

koronavirus
Foto: Reuters/Pixsell
17.03.2021.
u 15:48

Krizni stožer Sarajevske županije danas je donio nekoliko prijedloga naredbi zbog teškog epidemiološkog stanja. Većina njih se odnosi na javni i privatni zdravstveni sustav, a trebale bi sutra biti usvojene na Vladi.

Krizni stožer predlaže sljedećih pet naredbi:

Naređuje se obustava korištenja početih i planiranih godišnjih odmora u ovoj godini, kao i korištenja preostalog dijela godišnjih odmora iz prošle godine svim zaposlenima u javnom i privatnom zdravstvenom sektoru;

Naređuje se hitan povratak s početih godišnjih odmora iz ove godine, kao i godišnjih odmora iz prošle godine svim zaposlenim u javnom i privatnom zdravstvenom sektoru;

Naređuje se privremeni radni angažman svim zaposlenim u javnom i privatnom zdravstvenom sektoru u javnim zdravstvenim ustanovama u SŽ koje se bave liječenjem osoba oboljelih od koronavirusa, a koji privremeni radni angažman bude iskazan županijskom Ministarstvu zdravstva po potrebi javnih zdravstvenih ustanova koje se bave liječenjem oboljelih od koronavirusa, prenosi Klix. 

Nadzor nad provođenjem ovih zaključaka provodi Županijska uprava za inspekcijske poslove i ovi zaključci stupaju na snagu danom donošenja, a primjenjuju se kontinuirano do objave o ukidanju zaključaka Vlade SŽ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije