Poslastica za ljubitelje vina

Sve traženija hercegovačka vina s Thompsonovim likom

Thompson
Goran Stanzl/PIXSELL
22.01.2017.
u 19:40

Potražnja za hercegovačkim vinima s Thompsonovim likom ne prestaje. Marko Perković ih je kušao, svidjela su mu se i rado mu svako malo darujemo butelje, kaže Slobodan Odak, vlasnik vinarije Odak iz Čitluka.

Proizvodnja je počela prije dvadesetak godina kad je kafić 'Thompson' iz Čapljine od vinarije naručio boce od dva decilitra tog vina. Napravili su limitiranu seriju, piše 24sata.hr.

Marko rado pije Thompsona

- Sjajno su im išla, pa su tražili i butelje. Sad ih naručuju iz cijele Hrvatske, a najbolje se prodaju uz granični prijelaz - rekao je Odak.

Foto: Čitatelj

Samo za kafić 'Thompson' napravili su oko 2000 butelja jer su gosti htjeli samo to vino. Butelja u trgovinama stoji oko 10 KM. Odak tvrdi da je Thompson (50) pohvalio njihova vina, no pjevačev menadžer Zdravko Barišić smatra da vinarija nije profesionalna.

- Taj njihov potez je neposlovan. Bilo bi pristojno barem pitati za dozvolu korištenja njegova lika. Marko zna za ta vina, ali nikad nije dogovorena poslovna suradnja - tvrdi Barišić. Dodaje da na tržištu trenutačno nema drugih proizvoda na kojima se koristi lik pjevača.

U vinariji ne vide problem jer Marko za vina zna otkad su počeli s proizvodnjom.

Osim butelja s njegovim likom, Marku su, hvale se u vinariji, poklonili i vino s kojim je papa Ivan Pavao II. služio misu u Sarajevu 1997. I Thompsonov kum i kolega Mate Bulić (59) dobio je bocu, koju neće otvoriti.

- To je blagoslovljena boca koju nisam otvorio čak ni kad su mi se unuci rodili. Želim da me s njom sahrane - kaže Bulić. Kralj dijaspore u svom vinskom podrumu ima i vina s Thompsonovim likom. Otvara ih samo kad mu dođu posebni gosti jer su profinjena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?