Vesna Bandić teško podnosi optužbe

Sve godine mandata držala se po strani

vesna bandić
Foto: Pixsell
24.10.2014.
u 10:11

Bandićeva kćer ima više sličnosti s majkom - obje vole biti u miru

Gotovo ga nikad nije zvala na mobitel. Prvom prilikom, onom rijetkom kada bi se i pojavila u javnosti, objasnit će kako se uvijek brinula da će nazvati u pogrešan trenutak, a toga je dosljedna ostala i danas. Supruga gradonačelnika Vesna Bandić nije nazvala ni u ured, niti bliske Bandićeve suradnike ni u nedjelju navečer.

Ostala je po strani, kao što je to činila čitavo ovo vrijeme – posljednje njezino javno pojavljivanje bilo je u 2009. godini u Bandićevoj kampanji za predsjedničke izbore kada je o obiteljskom životu s gradonačelnikom, njihovim navikama i danima govorila u superlativima. Od očiju javnosti sklanjala se i 32-godišnja Bandićeva kći Anamarija.

– Moje prezime klasična je priča, svi misle da mi je život zbog njega bajka. Ne mislim reći da mi nešto nedostaje, ali zbog sebe želim svima dokazati da se znam brinuti za sebe i da ne moram živjeti pod staklenim zvonom – kazala je Anamarija Bandić u razgovoru za Večernji list kojega smo objavili 8. prosinca 2009. godine. Bandićeva kćer tada je jasno rekla – upornost je karakteristika koju je preuzela od oca Milana, ali kako je ipak znatno sličnija majci nego gradonačelniku Bandiću.

– Imam više sličnosti s majkom. Obje imamo malo prijatelja, vrijeme volimo provoditi doma, volim biti u miru – rekla je.

Bandić je svoju, danas 54-godišnju suprugu upoznao još kao brucoš na plesnjaku u Studentskom centru, a budući da je ona odrastala na, kako je sama znala reći, Cvjetnom trgu, Bandić se doselio supruzi i privremeno živio s njom i njezinom bakom. Gradonačelnička funkcija supruga čini se nije ju previše impresionirala – prvo je vrijeme Vesna Bandić svoga je Milana pratila na terenima i protokolarnim događanjima, no posljednjih više do desetak godina povukla se potpuno iz javnosti.

Njezino ime vezano je pak uz jedan skandal – naime rastava od Milana Bandića 1993. godine, a onda ponovno obnavljanje braka, bio je razlog zbog kojeg su ih oboje kritizirali kako je riječ o smišljenoj taktici da se lakše domognu vlasništva stana.

– Nisam očekivala da će netko koristiti naše obiteljske traume i to iskorištavati protiv nas, kao i protiv Milana Bandića kao kandidata za predsjednika. Rastava i kratki odvojeni život Milanu i meni dogodili su se 1993. godine. No obnovili smo brak i sretni smo zajedno – kazala je Vesna Bandić, u Večernjakovu intervjuu.

Bandićev odlazak u zatvor i sve optužbe, kao i predloženih 270 svjedoka zasigurno su teško pali i supruzi Vesni i njihovoj kćeri Anamariji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?