Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Svakog mjeseca zaposleno po sedam državnih službenika

10. kolovoza 2016. u 09:00 0 komentara 107 prikaza
sluzbenik

U prvih sedam mjeseci 2016. godine u institucije Bosne i Hercegovine zaposleno je 50 osoba preko Agencije za državnu službu BiH. Broj državnih službenika mnogo je veći s obzirom na to da nijedna institucija u zemlji nema točan podatak o broju državnih zaposlenika. “Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine je, prema javnim oglasima, u razdoblju od 1. siječnja 2016. do 1. kolovoza 2016. donijela ukupno 50 odluka o postavljenu državnih službenika (nerukovodeći službenici) te dostavila institucijama ili tijelima nadležnim za imenovanje 16 mišljenja (rukovodeći državni službenici). S obzirom na to da Agencija nema nadležnosti voditi evidenciju o točnom broju zaposlenih na određeno i na neodređeno vrijeme, točne podatke nismo u mogućnosti dostaviti”, kazali su za Klix.ba iz Agencije za državnu službu BiH.

Obećanja vladajuće strukture da će se konačno stati sa zapošljavanjem u javnom sektoru pokazala su se demagoškim s obzirom na to da se nastavlja praksa opterećivanja državnog proračuna, i to u prosjeku sa 7 državnih zaposlenika mjesečno. Vijeće ministara BiH je u rujnu 2015. uvelo moratorij na zapošljavanje koji se pokazao samo mrtvim slovom na papiru.•

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.